Keşan Yenimahalle Toplu Konut Alanı’nda bulunan çoğunluğu BELKOOP’ta ikamet eden vatandaşlar, Anafartalarspor’a verilen arsaya halı saha yapılmasını istemiyor.

Konuyla ilgili olarak, dün, Atatürk Bulvarı’ndaki bir kahvehanede toplanan vatandaşlar, yaptıkları basın açıklamasında, Keşan Belediyesi’nin, mahalle halkına sormadan aldığı bu kararı protesto ettiklerini bildirdi.

Yenimahalle ve toplu konut alanı sakinleri adına konuşan BELKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Meriç, söz konusu alanın park, yeşil alan ve sosyal alan olarak ayrıldığını ve kurulacak olan halı saha nedeniyle, çevredeki apartmanların, gürültüden rahatsız olacağı ve maçlar sırasında sarf edilecek olan küfürlü sözlere maruz kalacağını belirterek, Keşan Belediyesi yetkililerinin konuya açıklık getirerek, vatandaşın isteğine kulak vermesini istedi.

Bilindiği gibi, Aşağı Zaferiye Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 3 bin 680 m2’lik arsa, Keşan Belediye Meclisi’nin 2013 yılı aralık ayı toplantısında görüşülmüş ve sportif faaliyetlerde kullanılmak üzere, oy birliği ile 10 yıllığına yıllık 100 TL sembolik bedelle Keşan Anafartalarspor Kulübü’ne tahsis edilmişti.