Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, dün yaptığı açıklamada, Muhammet Örnek’in Beyendik’ten Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adaylığını açıklaması sırasında yaptığı konuşmada kendisiyle ilgili eleştirilerine sert yanıt verdi ve “Bunlar zamanında fidan dikmişler ama sulamadıkları için fidanlar kurumuş. Beldede ne dikili ağaçları ne de ceketlerini asabilecekleri çivileri var” dedi.

CEKETLERİNİ ASABİLECEK BİR ÇİVİLERİ BİLE YOK

Örnek’in adaylık açıklamasında, > şeklinde bazı cümleler kullanıldığına değinen Uslu, şunları söyledi: “Eğer Beyendik’te beceriksizlik, basiretsizlik varsa bu CHP dönemine aittir. CHP döneminde Beyendik’te yapılan hizmet yok. 200 metre kilitli taş döşemişler. Ben 80 bin metre taş döşemişim. Bir de kapattıkları bir dere var. Bu derenin işçiliğini onlar yaptı, parası AK Partili Belediye ödedi. Malzeme parası benim dönemimde ödendi. Yani dedikleri yönetim ödedi. Bugün ben Beyendik’in 40-50 yıllık sorunlarının tamamını çözmüşüm. Ancak bunlar zamanında fidan dikmişler ama sulamadıkları için fidanlar kurumuş. Beldede ne dikili ağaçları ne de ceketlerini asabilecekleri çivileri var. Bu yakıştırması onlara ait. Bu kavramlar kendi dönemlerini tam anlamıyla anlatıyor. Beyendik 3 dönem CHP belediyeciliğini gördü.”  

YARASA MİSALİ HEP KARANLIKTAN BAHSEDİYORLAR

Beyendik Beldesi’ne yaptığı hizmetleri tüm Trakya’nın bildiğini de ifade eden Uslu, “Biz iki tane daha Beyendik kurduk, stadını yaptık, Anadolu Öğretmen Lisesi’ni beldeye getirmişiz, beldedeki okulu yenilemişim, yolların tamamını yapmışız, katı atık tesisini yaptık. Bu hizmetlerin hepsini yaptık. Şuanda imar ile ilgili çalışmalar başlıyor. Yaptığımız hizmetleri tüm belde halkımız biliyor. Belde halkı bizi de gördü onları da. Yani baktığımızda Beyendik’te bir söz konusu değil. Zaten kardeşimizin birçok söylemi genel siyaset ile ilgiliydi. Açıklamasında milletvekili adayı gibi konuşmuş. Eylemlerden, faili meçhul cinayetlerden bahsetmiş. Bence bu tür söylemlerden çok Beyendik’te yapacakları projeleri anlatsınlar. Milletin karşısına projeler ile gelsinler. Gözlerini kaparsan bir şey görmezsin. Yarasa misali hep karanlıktan bahsediyorlar. Genel siyasette yapılanlara bakarsak onları karşımızda hiç konuşamazlar. Cumhuriyet tarihinde yapılanları son 10 yılda 20’ye katlamışız. Millet bunları görüyor. Onlar varsın görmesinler. Onlar zaten karanlıkta kalmayı seviyorlar ve bizi karanlık ile suçluyorlar. Zaten onların bildiği tek şey korku edebiyatı yapmak.” diye konuştu.