AYŞİN SEÇİL GEZER

Çomer, kış lastiğinin zorunluluk olmasa bile güvenlik amacıyla kesinlikle kullanılması gerektiğini söyledi.

“TEBLİĞDE TAKILMAMASI GEREKEN ARAÇLARI BELİRTMİŞ”

Behlül Teoman Çomer, “1 Nisan 2017 Resmi Gazetede bir tebliğ yayınlandı. Tebliğde; eşya ve yolcu taşımak amacıyla ülkemiz karayollarında seyreden ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan motorlu taşıtlar ve yabancı plakalı araçların kış lastiği kullanma zorunluluğa ilişkin husul ve esaslar kapsar.’ denildi. Binek araçlar motorlu araç değil mi? Bu yönetmelik tüm araçları kapsıyor. İnsanlarımız biraz acele etmeli. Tebliğde takılmaması gereken araçları da belirtmiş. Lastik tekerlekli traktörleri, 2-3 tekerlekli taşıtları, römork ve yarı römork araçları, silahlı kuvvetlerin araçlarını karşılamayacağını belirtiyor.” dedi.  

“EMNİYET AÇISINDAN KIŞ LASTİĞİ TAKILMALI”

Bilinçli kullanıcıların kış lastiği aldığını ifade eden Çomer, şunları söyledi: Bölgemizde çok kar yağmıyor. Ancak hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle buzlanma yaşanıyor. Sabah saatlerinde yola çıkan sürücüler buzlanma nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle emniyet açısından kış lastiği takılmalı. İnsanlarımız bilgi kirliliğinden dolayı sakin duruyor.”

“BAZI EBATLARDA LASTİK YOK”

Kış lastiğinde minimum kârla satış yaptıklarını dile getiren Behlül Teoman Çomer, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Amacımız bu kış aldığımız lastiği satmak. Rafta her zaman tutamıyoruz. İnsanlarımızı bilinçli olmaya davet ediyoruz. Bu kanun tüm araçları kapsıyor. Kış lastiği kullanılmamasın cezası var. Lastik almayı son güne bırakan vatandaşımız mağdur olacaktır. Bazı ebatlarda lastik yok.”