Edirne’de, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, pompalı tüfekle bir inşaatının şantiyesindeki bekçi köpeğini acımasızca vurarak öldürdü.

Yere saçılan boş fişekleri toplayan saldırgan daha sonra hiçbir şey olmamış gibi geldiği motosiklete binerek uzaklaştı. Bu anlar şantiyenin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilirken, görüntülerin internette paylaşılması üzerine olay, hayvanseverlerin büyük tepkisine neden oldu.

Olay, dün kentin en işlek yerlerinden biri olan Kıyık Caddesi çıkışında meydana geldi. Sabah saatlerinde motosikleti kullanan küçük yaştaki bir çocukla yapımı süren tarıma yönelik işyeri inşaatının şantiyesi önüne gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi, çuval içindeki pompalı tüfeği çıkardı. Silahlı saldırgan bekçi köpeğinin koşarak kapıya gelmesi üzerine 1 metre yüksekliğindeki tel örgülü kapının ardından gözünü kırpmadan 5 el ateş etti. Yaklaşık 2 metrelik mesafeden vücuduna isabet eden saçmalar nedeniyle yere düşen köpek öldü.

FİŞEKLERİ TOPLADI

Olayın ardından yere düşen tüfeğin boş fişeklerini oldukça sakin tavırlarla toplayan saldırgan, motosiklete bindi. Motosiklet üzerinde şantiyeye doğru el, kol işareti yapıp bir şeyler söyledikten sonra küçük çocuğun sürdüğü motosikletle olay yerinden uzaklaştı. Şantiye görevlileri silah sesleri üzerine polis ekiplerine haber verdi. Olay yerinede incelemelerde bulunan polis, pompalı tüfekle bekçi köpeğini öldüren saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

POLİSE ŞİKAYETÇİ OLUNDU

Şantiye görevlisi Baki Akar, köpeğin muhtemelen hırsızlık için gelenlere karşı durduğu için öldürüldüğünü söyledi. İnşat içerisinde dolaştığı sırada pompalı tüfeğin sesini duyduğunu anlatan Akar, "Ben arada çalışırken, köpeğin ve tüfeğin seslerini duydum. Geldiğimde motosikletle kaçtılar, hemen polisi aradım. Gelen ekipler inceleme yaptı. Güvenlik kameralarına baktılar, orada zaten her şey görünüyor. Sanıyorum hırsızlık için gelenlere yol vermediği için öldürüldü. Çok sadık bir köpekti, yabancıyı inşaata sokmazdı. Üç aydır burada ona biz bakıyoruz. Çok üzüldük o hali hala aklımdan çıkmıyor." diye konuştu. Akar, inşaat sahiplerinin de polise olayla ilgili şikayette bulunduğunu ifade etti.

İNTERNETE YÜKLENDİ

Bekçi köpeğinin vahşice öldürülmesinin yer aldığı güvenlik kamerası kayıtları sosyal paylaşım sitelerine yüklendi. Üzerine ise “Şantiyede bekçi köpeğimiz tanımadığımız kişilerce vuruldu. Köpeğimizi bu şekilde vuranların amacı nedir bilmiyoruz” notu düşüldü. Kısa sürede yayılan ve binlerce kişi tarafından izlenen görüntülerde köpeğin vahşice öldürülmesi hayvanseverlerin yoğun tepkisine neden oldu. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.