Keşan İdari Şube Başkanları Koordinasyon Toplantısı dün yapıldı.

Keşan Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00’de başlayan toplantıya; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı başkanlık etti. “5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu”nun 40. Maddesi’ne istinaden yapılan toplantıya resmi daire amirleri katıldı.

DINKIRCI: YÖNETİM YERİNE YÖNETİŞİM

Toplantının başlangıcında, gazetecilere bir açıklama yapan Dınkırcı, “Amacımız yönetim yerine yönetişimi uygulayarak Kamu hizmetlerini olabildiğince en üst seviyelere taşıyabilmektir. Bunun içinde değişimi ve dönümü hepimizin yakalaması gerekiyor. Kendimizi daha da geliştirmemiz yenilememiz gerekiyor” dedi.

KURUMLAR, KIŞ HAZIRLIKLARINI YAPACAK”

Bekir Dınkırcı toplantıda daha sonra, ana başlıklarıyla, kamu hizmetinin nitelik ve nicelik olarak en kısa sürede sunulması, yatay örgütlenme biçiminin benimsenerek personellerin yetiştirilmesi, mevcut afet ve acil durum planlarımızı güncellenmesi ve gerekli eğitimlerin verilmesi, süreli yazıların zamanına dikkat edilmesi, toplantılar ve bayramlarla ilgili zorunlu mazereti olanların zamanında bilgilendirmesi, yılsonu gelmesi nedeniyle kullanılmayan ödeneklerin değerlendirilmesi, dilekçe, bilgi edinme, taşıt kanunu, resmi ve elektronik yazışmalar ilgili uygulanacak olan usul ve esaslar hakkındaki hükümler, bayrak kanunu ve bayrak tüzüğü ile ilgili uygulamalar, şehit, gazi ve özürlü vatandaşlarımızın iş ve işlemleri hakkında ve bunlara yönelik hizmetlerin uygulanması, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu” ve “4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun”la ilgili dosya çalışması konusundaki eksikliklerin giderilmesi, kurum ve kuruluşların kış hazırlıklarını yapması konularında görüşlerini belirtti.

VATANDAŞA HİZMET DİREKT SUNULACAK

Toplantının son bölümünde, kamu hizmetlerinin verimli sunulması için vatandaşlarımıza hizmetin direkt sunulmasında sonsuz fayda olduğunu kaydeden Dınkırcı, şöyle dedi: “Vatandaşlarımıza aracısız ve direkt hizmet odaklı hareket edilmesi gerekiyor. Bütün kurum ve kuruluşların katkılarıyla hem öğretmen, öğrenci ve veli koordinasyonunu üst seviyelere çıkartmak hem de uyuşturucu ve uçucu maddelerin kullanımına yönelik önlemler konusunda ciddi anlamda toplumsal mutabakatı harekete geçirmek zorundayız. Ortada bir olumsuzluk varsa bu başta benim olmak üzere hepimizin sorumluluğundadır.

Kamu kuruluşları olarak hepimiz bir bütünün parçalarıyız. Olabildiğince gelecek yönelimli proje bağlamlı kendimizi yetiştirerek makama bir şeyler katmalıyız. Bu bir takım oyunudur. Bir orkestranın şefi ve üyeleri ne kadar profesyonel olursa olsun. Önemli olan senkronize ve eşgüdümdür.”

Toplantı, katılımcılardan gelen soru ve görüşlerin dinlemesi ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunulması ile sonra sona erdi.