AYGÜL KONAR

Beksaç, 2018 yılının çalışmalar açısından verimli geçtiğini ve 2019 yılında da araştırmalarına devam edeceklerini belirtti.

“2018 YILI GAYET VERİMLİ GEÇTİ”

2018 yılında enteresan kazılara rastladıklarını söyleyen Beksaç, yaptıkları çalışmalarla Trakya’nın ne kadar zengin olduğunu gösterdiğini vurgulayarak şunları söyledi:“2018 yılı gayet verimli geçti. Yapmış olduğumuz kazı çalışmaları esnasında bin 500 yıllık bir eski kilise bulduk. Sinan Köy’de bu bulduğumuz kilise Trakya’nın en eski kiliselerinden birisi. Tabi onun dışında 4 bin yıllık bir Trak dönemi tapınağı bulduk. Bir yerleşme bulduk. Çok önemli veriler ortaya koydu. İstanbul’da hala kavgası devam eden Beşiktaş mezarlarındaki buluntuların yolunu gösteren veriler karşımıza çıktı. İstanbul’daki arkadaşlar her ne kadar Trakya’da çalışma yok dese de yapmış olduğumuz çalışmalar İstanbul’a giden adamlara nereden gittiğini gösteren şekilde veriler ortaya koydular. Hamzabeyli Köyü yakınlarında enteresan bir Borussia yerleşmesi bulduk. Bu yerleşke İstanbul’da ki, Silivri’deki ve Beşiktaş’taki buluntuların yolunu gösteren bir buluntu olarak dikkat çekmekteydi. Tapınak, Trakya’da bulunan en ilginç tapınaklardan biri olarak karşımıza çıktı. 2018 yılı bu nedenle çok enteresandı ve onun dışında 6 tane de daha önce bilinmeyen dolmen ortaya çıkarttık. Bunun dışında Meriç bölgesinde çalışmaları tamamladık. Çok sayıda Tümülüs ve yerleşim alanı tespit ettik. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımız Trakya’nın ne kadar zengin olduğunu bize gösteriyor. Yani yabancılara yedirilmeyecek kadar önem taşıdığını gösteriyor.”

Engin Beksaç, 2019 yılında kazı çalışmalarını devam ettirmeyi planladıklarını ve yüzey aşaması çalışmalarında İpsala’da kalan bazı çalışmalara devam edeceklerini söyledi.