HABER MERKEZİ

 Beksaç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın anlayış sistemine göre bir bölge müzesi açmak çok zor. Edirne Merkezde böyle bir müzeye izin veriliyor. Onun dışında yasalara göre arkeoloji müzesi açmak çok zor. Müze açmak özel izinlere bağlı.”   

ENEZ’İN ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİHSEL MALZEMESİ VAR

Enez’in tarihsel açıdan çok zengin bir bölge olduğunu belirten Beksaç, “Enez’de bilinenden daha fazlası var. Enez’de çok önemli Trak kalıntıları var. Şu anda Enez’deki kalelerden öte daha önceki dönemlere ait eserler de var. Edirne bazında baktığımızda çok önemli iki ilçe var. Bunlardan biri Enez diğeri Lalapaşa’dır. Sonrasında Keşan ve Uzunköprü geliyor. Enez’in çok değişik bir tarihsel malzemesi var.” dedi. 

ENEZ’İN TRUVA İLE ÖZDEŞLEŞEN BİR YANI VAR

Enez’in yeteri kadar tanıtılmadığını kaydeden Engin Beksaç, sözlerini şöyle noktaladı: “Son çalışmalarımızda çok orijinal bir Trak kalesi buldum. Bunun dışında başka Trak kaleleri de var. Enez’de bronz çağına ait de malzemeler var. Enez’in Truva ile özdeşleşen bir yanı var. Enez’e sahip çıkılmadığı için bunlar bilinmiyor. Enez’deki eserlerin sadece klasik döneme ait olduğu tahmin ediliyor. Durum böyle değil, çok daha fazlası var. Enez’de ancak kültür merkezi tarzında bir bina açılabilir. Enez’in iyi bir şekilde tanıtılması gerekiyor.”