Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, görülen bir lüzum üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı’nın görevinden ayrıldığını bildirdi.

“YÜKÜMÜZ ÇOK AĞIR”

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı’nın görevden ayrılması ile ilgili olarak konuşan Özcan şunları söyledi: “Görülen lüzum üzerine görev değişikliği yaptık. Keşan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü sürede gösterdiği emek ve hizmet nedeniyle Harun Bey’e teşekkür ettik. Yükümüz çok ağır. Daha fazla yük alacak bir başka arkadaşa görev vermek niyetiyle görevini bıraktırdık. Kendi grubumuzda toplanıp arkadaşlarımıza danışarak, ortak kanaatte bulunduğumuz bir arkadaşımızı görevlendireceğiz.”

 “SADECE ERİKLİ SAHİLİ DEĞİL”

Geçtiğimiz hafta sonu Erikli Sahili’nde yaşanan yoğunluk hatırlatılan ve sosyal paylaşım sitelerinde hizmetlerin yetersiz kaldığı yönündeki eleştiriler sorulan Mehmet Özcan, “Erikli Sahili bugün 7-8 bin konuta göre planlanmış bir mücavir alanıdır. Bu da en fazla 40 bine yakın insan yapar. Ancak Erikli tek başına Keşan kadar nüfusa sahip oluyor. Dolayısıyla, 40 bin insanın sığacağı bir yere, günübirlik tatile gelenlerle birlikte 80 bin insan gelirse, ne araçları alacak yer, ne de insanların kalabileceği bir yer kalır. Erikli Sahili’ne verilecek hizmet, hesaplanan nüfus yoğunluğuna göre ayarlanıyor. Ramazan Bayramı’nda yolları gördük. Sadece Erikli değil, Karayolları sınırları içerisinde kalan yollarda da büyük yoğunluklar oluştuğunu gördük.” dedi.

Öte yandan, Komanlı’nın görevden ayrılması ve yerine başka biri getirilene kadar Keşan Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde seçilmişlerden sadece Salim Şevik kalmış oldu.