Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, önceki gün Edirne’de Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, bir süredir kapanan Keşan-Enez yolunun da gündeme geldiğini bildirdi ve “Gerçekten bu yolda bir sıkıntı var. Sanıyorum yargıya aksettirilmiş bir durum.” dedi.

İL KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDIM

Edirne’de geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldığını söyleyen Özcan, Sayın Valimiz yeni geldi. 3 ayda bir yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Kaymakamımız Bekir Dınkırcı da katıldı.  Toplantıda yapılan devlet yatırımlarının ne aşamada olduğu konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Söz karayollarına gelince Sayın Kaymakamımız Enez yolunun kapatılmasıyla ilgili bir talepte bulundu. ‘Böyle bir şey yapılacağı zaman hiç olmazsa, yapılmazdan önce yerel kanaat ile görüşülmesi gerekirdi.’ diye ifade etti. Gerçekten bu yolda bir sıkıntı var. Sanıyorum yargıya aksettirilmiş bir durum.” dedi.

ÇÖP AKTARMA İSTASYONLARI KURACAĞIZ

Edirne’de ayrıca İl Çevre Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Katı atık ile ilgili Edirne ili bizim projemizle ilk tecrübeyi yaşıyor. Projemizin yapımında sona geldik. Aktarma istasyonları kurmamız gerekiyor. Çünkü Enez, bölgemize çok uzak. Sahiller ve köyler işin içine gireceğinden 5 veya 6 noktaya aktarma istasyonları kuracağız. Çevre Bakanlığı’nın mevzuatında aktarma istasyonları ile ilgili kriterler net değil. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’daki aktarma istasyonlarını yerinde inceleyeceğiz. Ondan sonrada Ankara’da bazı girişimlerde bulunacağız.”

ERİKLİ SAHİLİNE YAPILAN İSKELE İÇİN SAVCILIĞA İFADE VERDİM

Açıklamasının sonunda Erikli Sahili’ne yaptırılan iskeleye değinen Mehmet Özcan, açıklamalarını şöyle tamamladı: Erikli  sahiline yaptırdığımız iskelede birtakım yanlış anlaşılmalar var. Trakya Kalkınma Ajansı’na bir proje hazırladık. Gezi teknelerinin yanaşması amacıyla bir iskele projesi. Kıyı Kanununa göre ilk 50 metrede yapılacak yapılar belli. Denizin 2 metre derinliğine ve 20 metre içerisine kadar ahşap iskeleler yapma hakkı tanınıyor. Biz de böyle bir şey yapmak istedik. Profesyonel bir firmaya ESTAB adına projeyi yaptırdık. Proje onaylandı. Şimdi bazı yerlere görüş sormadığımıza dair eleştiriler duyuyoruz. Bu konuda ÇED gerekli değildir. Bu konuda gerekli müdürlükler ile görüşmelerimizi yaptık. Bu konuda yanlış anlaşılmalar var. Bu konuda savcılığa ifade verdim ve şimdi söylediklerimi söyledim.”