Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Keşan’a doğalgaz gelmesi için başlatılan ikinci kampanyanın da başarısızlıkla sonuçlanması üzerine görüşlerini belirtti ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in konuyla ilgili olarak yerel basında yer alan sözlerine cevap verdi.

Keşan’a doğalgaz getirilmesi meselesinin belediyenin vazifesi olmadığını ve 7 milyon lirayı bulan bir bedeli olduğunu söyleyen Özcan, açtırılan hesaba 18 bin kişinin değil 5 bin kişinin bile para yatıramayacağına dikkat çekerek, Olmayacak duaya amin deniyor dedi.

BENİM NE ÜSTÜME VAZİFE

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in “Belediye doğalgazın ekonomik boyutunu temin edebilir” şeklindeki açıklamasına da değinen Özcan, buna benzer bir söylemi KTSO’da yapılan doğalgaz bilgilendirme toplantısında AK Parti Keşan İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural’ın da dile getirdiğini hatırlatarak, Çevikel’i başka birinin ağzıyla konuşmakla niteledi. Özcan şöyle konuştu: Belediye 7 bin TL bedeli yatırsın, ondan sonra doğalgaz gelsinmiş. Belediye devletten zengin mi? böyle bir mantıksızlık olur mu? Yavuz hırsız ev sahibini şaşırtıyor. Hani vana vardı? 2009 yılında doğalgaz gelmesi için karar aldık. Sonra Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı görev zararı kabul ederek doğalgazı getirecekti bu da olmadı. Şimdi ‘önce peşin yatırın sonra getirelim’ diyorlar. Bırakın 18 bini 5 bin kişi bedel yatırmadı. O günkü toplantıda da kimsenin bu konuda inancı yoktu. Olmayacak duaya amin deniyor. Burada kendi kabahatlerini belediyeye atıyorlar.  Benim ne üstüme vazife. 7 milyon TL parayı yatıracağım vatandaşa doğalgaz getireceğim. Buna hangi kanun müsaade eder?dedi.

GELİRİMİZ BELLİ

2006 yılından bu yana doğalgazın gündemde olduğunu dile getiren Mehmet Özcan, “2009 yılında programa aldırdık. EPDK yatırıma değer bulmadı. Zorlu Grubu kabul etmedi. Vatandaş 7 milyon TL parayı peşin yatıracak da doğalgaz gelecek. Bu işi ben de yaparım. Olay buyken belediye neden suçlu? Ben devlet veya hükümet değilim. 60 bin nüfuslu bir ilçeyiz. Gelirimiz de belli. Bu Keşan Belediyesi’ni ilgilendiren bir dert ama belediyenin tek başına çözeceği bir dert değil. Doğalgaz nasıl gelir, nasıl dağıtılır, kimler yatırımı yapar hepsi kanunlarımızda belli. Doğalgazın gelmesi EPDK’nın uhdesinde. EPDK’yı yöneten de hükümet” diye konuştu.

SATTIĞIMIN 3 KATINI YERİNE KOYDUM

Çevikel’in, “Keşan Belediyesi 2012 yılında 5,5 trilyonluk mülk sattı ve nereye harcandığının hesabını vermedi. 2013 yılında seçime yakın yine 3,5 trilyonluk bir arsa satışı gerçekleşti.” şeklindeki eleştirisini de yanıtlayan Özcan, “Millet neyin ne olduğunu biliyor. Sattığımın 3 katını yerine koydum. Kendileri tüm devlet kuruluşlarını sattılar. Hükümetin 12 senedir yaptığı şeyler ortada. Burada basit politika yapılıyor. Kimin samimiyetsiz olduğunu biliyoruz. 9 kez program değiştiren hükümet mi, belediye mi?” dedi.

YARDIM PAKETİ DAĞITIYORUZ

Açıklamasının sonunda bu Ramazan mahalle iftarlarının iptali ile ilgili yapılan eleştirileri de cevaplayan Özcan,  “Bu konu beni ilgilendirir. Biz muhtaç insanlarımıza yardımlarımızı yapıyoruz. Geçtiğimiz yaz verdiğimiz iftarlar da amacına ulaşmadı” dedi.