Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, son günlerde CHP içinde ve Keşan gündeminde öne çıkan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yarın, seçim çalışmalarına başlamak üzere izne ayrılacağını belirten Özcan, CHP İlçe Başkanı Vedat Koyucu ile belediye meclisi aday listesi konusunda yaşananlar ve MHP Keşan belediye başkan adayı Yaşar Aras’ın yerel basında yeralan açıklamalarıyla ilgili görüşlerini aktardı.

ARAS’IN YAPTIĞI ŞIK DEĞİL

Dün makamında basın mensuplarına taptığı açıklamada, öncelikle MHP belediye başkan adayı Yaşar Aras’ın CHP’de belediye başkan adayı olarak Mehmet Özcan belirlendi. Basın ve halk bunu böyle biliyor. Ama CHP’nin Keşan’da tekrar seçimi alması durumunda, bana göre, asıl belediye başkanı belediye meclisinin 1. sırasındaki Feridun Tümer olacak.” şeklindeki sözlerine cevap veren Özcan, “Bir adayın başka bir aday için ‘İleride şunu yapacak’ diye söylemde bulunması şık bir şey değil. Yaşar Aras, benim kararıma ipotek koyacak kişi de değil. Herkes kendi işine baksın. Bu tür açıklamalarda bulunup güya kendisine avantaj sağlayacak. Millet de bunu görmüyor sanki. Vatandaş bu görevi yakıştırırsa olur. Sen istediğin kadar kendin bir şeyler olacağım demeye bak. Siyasetin akşamdan sabaha değiştiği bir ülkede 1,5 yıl sonrasına şimdiden fikir yürütmek mantıklı bir olay değil.” diye konuştu.

SİYASET UZLAŞI İŞİDİR

İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen belediye meclisi aday listesinde herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Mehmet Özcan, Siyaset uzlaşı işidir. Bazen istemediğiniz şeyler olur, istedikleriniz olmaz. Bizim listemiz yine de mevcut partilerin içerisinde en iyi meclis listesidir. Dünü dünde bırakarak son hızla seçim çalışmalarımıza başladık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi. Özcan, gazetecilerin, CHP İlçe Başkanı Vedat Koyucu’nun belediye meclisi üye listelerini Keşan İlçe Seçim Kurulu’na teslim etmesi sırasında yaşanan olaylarla ilgili sorusunu ise cevapsız bıraktı ve bu konuda konuşmak istemediğini söyledi.

GENÇLİK MERKEZİ’NİN PROJESİ BİTMEK ÜZERE

Açıklamasının sonunda, Keşan’a yapılacak olan gençlik ve spor merkezi ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Mehmet Özcan, “Edirne Valisi Hasan Duruer’den aldığım bilgiye göre tesisin projesi bitmek üzereymiş. İl Spor Müdürlüğü proje geldiğinde bize de tanıtacak. Güzel bir yapı olmasından yanayız. Çift tribünlü kapalı spor salonu ve olimpik yüzme havuzu işin içerisinde. Çok şık olacak bir yapı istiyoruz.” dedi.