Keşan’ın Kurtuluşu’nun 91.yıldönümü nedeniyle Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Balosu 19 Kasım 2013 Salı günü akşamı Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Geceye Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Edirne milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli, Garnizon Komutan Yardımcısı Piyade Albay Kemal Cöne, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, dernek, oda ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


PROPAGANDAYA TEPKİ

Ancak, yerel seçim arifesinde Kurtuluş Balosu kullanılarak belediye hizmetlerinin salonu dolduran vatandaşlara izletilmesi ve CHP İlçe Başkanı Vedat Koyuncu’ya protokolde yer verilmemesi tepki çekti. CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, CHP İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, CHP Keşan Belediye Başkan aday adayları Mustafa Bezbaş, Şenol Yalı ve Ufuk Kanışkan ile çok sayıda kişi salonu terk etti.




“BUGÜNLERE ŞÜKREDELİM”

Keşan Belediye personeli Gamze Özkan ve Osman Coşkun’un sunuculuğunda gerçekleşen ve saat 19.30’da başlayan baloda ilk olarak Yakup Uçucu ve saz arkadaşları fasıl dinletisi sundular.

Ardından Keşan Belediyesi’nin 2004’ten bu yana yaptığı hizmetleri içeren bir sunum izletildi.

Sunumun ardından çalan 10.Yıl Marşı’na yemeğe katılan tüm konuklar ellerindeki Türk bayrakları ile eşlik ettiler.

Marşın ardından gecenin açış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan şunları söyledi: “Az önce elimde Türk Bayrağıyla sizlerin karşısına çıktım. Ben devletimi temsil eden bu bayrağı ve bu devletin sadece bir vatandaşıyım. Sizler de bu devletin vatandaşısınız. Bugün 91 yıl önce olan, nasıl olduğunu bilmediğimiz, ne olduğunu unuttuğumuz, belki hatırlamadığımız, ninelerimizin, dedelerimizin hikayelerinde saklı kalan bir Kurtuluş Gecesi yaşıyoruz. Değerli dostlar sevgili hemşehrilerim, biz millet olarak, ulus olarak Balkan coğrafyasına ikinci gelişimizdir burası. Bundan 4 bin yıl öncesi Luvili Türkler gelmişler buraya. Bunlar Balkan coğrafyasına asimile olup gitmişler. En son Osmanlı’nın1299’da kuruluşundan sonra 1354’te Trakya topraklarına geçiyorlar. 1359 yıllarında Keşan bizim oluyor. O günden beri bizimdir. Nerede bir ayrıntı var. 1919 - 1922 yılları arasında 3 yıllık Yunan işgali var. O işgal sırasında neler çekmiş dedelerimiz, ninelerimiz… çalı diplerine saklanmışlar. Küçücük çocukları yukarı atıp altına süngü tutup bak çocuğun ağlıyor diye söylemişler. Ben bunu ninelerimden, dedelerimden dinledim. Şükredelim ki bugünlere, biz devletimizin altında burada hür özgür yaşıyoruz. Sırtımıza dayanan bir gavur çizmesi yok, bir yabancı çizmesi yok. 5 bin yıllık tarihi olan bir ulusuz. Biz bu milletin bu devletin bir parçasıyız. Bu bayrak benim bu devlet benim, bu milletin içersinde yaşayan herkes de benim devletimin vatandaşı. Biribirimize saygı göstereceğiz. Biribirimize anlayış göstereceğiz. Ama devletimizi, bizim kurduğumuz devleti aşağılık gösterecek herhangi bir kişiye de prim vermeyeceğiz. Yoksa 91 yıl önce küçücük kundaktaki çocukları havaya atıp süngüye tutanların kahkahalarıyla bir daha karşılaşırız. Özellikle bu acı manzarayı hatırlatmak isterim. Bizim güçlü olmak mecburiyetimiz var. Bizim bilgili olmak mecburiyetimiz var. Bizim demokrasiye inanmak mecburiyetimiz var. Bizim halka millete inanmak mecburiyetimiz var ki devletimiz daim olsun. Devletime saygılar sunuyorum. Türk Bayrağı altında hepinize nice kurtuluş günleri, sonsuza kadar nice kurtuluş günleri temenni ediyorum. Evet seçim dönemidir ama herhangi bir laf etmeyeceğim.”

Konuşmanın ardından Keşan Belediyesi Gençler Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu.

Daha sonra da Keşan Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun türkü dinletisi izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Halk Müziği Korosu’nun türkü dinletisinin ardından Oya Pınar sahneye çıkarak şarkılarını izleyenlerle paylaştı.

Pınar’dan sonra sahneye çıkan Nurdan Torun da güzel şarkıları ile konuklara müzik dolu güzel bir gece yaşattı.