Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi altyapı hizmetlerinin Keşan Belediyesi’ne devri ile ilgili olarak sürdürülen bir dizi görüşmenin ardından geçen Cuma günü imzalanan geçici protokolün maddeleri belirlendi.

Keşan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aras tarafından el sıkışılarak imzalan protokolün, Medya Keşan objektifine yansıyan şekliyle, maddeleri de açığa çıktı.

İmzalanan geçici protokol şu maddelerden oluşuyor: 

-Taraflar, Erikli Sahili’ne hizmet götürmek maksadıyla, ortak çalışacaklardır.

-2013 yılında içme suyu şebekesinin aksayan kısımlarının yenilenmesi kooperatif tarafından yapılacaktır. Bu konuda belediye tarafından kooperatife teknik destek verilecektir.

-Erikli Sahili’ndeki su abonelerinin kontrolü, endeks işlemlerinin yapılması ve su kaçaklarının tespiti birlikte yapılacaktır.

-Su endeks ve tahsilat işlerinin bilgisayar ortamına aktarılması için ortaklaşa çalışılacaktır. Bu konuda belediye tarafından eleman ve gerekli teknik destek verilecektir.

-Erikli Sahili mücavir alanında kanalizasyon şebekesine dışarıdan yağmur ve saçak sularının karışmaması gerekir. Su karışımının engellenmesi için belediye gerekli teknik desteği verecektir.

-Atık su arıtma tesisinin arıtma işlemleriyle ilgili tedbirler kooperatifçe alınacak ve belediyece teknik destek verilecek olup, haftada 1 gün de çevre mühendisi ve teknik elemanlar görevlendirilecektir.

-Erikli Sahili’ne sıcak asfalt yol yapımı, taş döşeme ve tretuvar işleri belediyece yapılacak ve bu işlemler için, kooperatiften imkanlar ölçüsünde maddi destek talep edilecektir.

-Erikli Sahili mücavir alanında, çevrenin güzelleştirilmesi için kooperatif, mevcut yeşil alanlarda, sosyal maksatlı kullanılmak üzere, tarafların uygun görmesi halinde, masrafları kendi tarafından karşılanmak üzere park düzenlemesi, spor tesisleri yapabilir.

-Yapılacak olan bu düzenlemeler, ilk aşamada 5 yıl süreyle kooperatif eliyle işletilmesi belediyenin yetkili organlarında görüşülecektir.

-Erikli Sahili mücavir alanında, çevre temizliği ve çöplerin toplanması, belediye ve kooperatif işbirliğinde yürütülecektir. Erikli Sahili’ni temizlemek için görevlendirilecek belediye personeline kooperatif tarafından yer sağlanacaktır.

-Erikli Sahili’nin; tanıtım, asayiş, kumsalın güvenliği, temizliği ve vatandaşın rahat etmesi için kumsal yerlerine duş, tuvalet yapılması konusunda ortak hareket edilecektir.

-Erikli Sahili’nde trafiğin ve otopark düzenlenmesinde kooperatifin görüşü alınacak ve gereğinde kooperatiften maddi destek istenecek.

-Erikli Sahili’nde mevcut içme suyu kuyularının revizyonunun, masrafları kooperatif tarafından karşılanacak. Ayrıca yeni su kuyuları açılmasında kooperatife belediye tarafından her türlü destek verilecek olup, bu su kuyularının açılması masrafları belediye tarafından karşılanacaktır.

-Erikli Sahili’ndeki su ve kanalizasyon şebekelerinin revizyonunda kooperatife belediye tarafından her türlü teknik destek verilecektir. Ancak bu giderler kooperatif tarafından karşılanacaktır.

-Atık su arıtma tesisinin, revizyon, bakım ve diğer giderleri, kooperatif tarafından karşılanacaktır.

-Kooperatif su abone listesinin son yılını, mizanı ve bilançosunu, geçici işbirliği protokolünün imzalanmasından itibaren belediyeye verecektir.

-2013 yılını kapsayan geçiş protokolü sonunda, su, kanalizasyon, arıtma ve diğer konularda, entegrasyonu tamamlayıp, 2014’te kesin devir sürecini görüşecekler, bu süreçte, kooperatif ve belediyenin yetkili organlarının, en son kararından itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girecektir.