HABER MERKEZİ

Beyaz ve turuncu olmak üzere 2 listenin yarıştığı seçim 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi ve Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Seçime; DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Keşan Belediyesi İş Yeri Temsilcileri Kamil Tunca, Emre Gürel ile Murat Karavil ile sendika üyeleri katıldı.

288 üyeden 277’isinin oy kullandığı seçimde; Beyaz Liste 156, Turuncu Liste de 120 oy aldı. 1 oy da geçersiz sayıldı.

Seçim sonrası göreve getirilen Beyaz Liste’de yönetim şöyle oluştu:

Yönetim Kurulu: Sedat Çıkıkçı, İsmail Karataş, Gülçin Altan

Yönetim Kurulu Yedek: İbrahim Gülgün, Sevdişah Şahin, Gülden Gezer Yumuşak.

Disiplin Kurulu: İbrahim Özçakır, Ertan Kara.

Disiplin Kurulu Yedek: A. Yiğit Şavur, Hüseyin Erkan.

Hasar Tespit Kurulu: Ahmet Dal, İbrahim Oğuz.

Hasar Tespit Kurulu Yedek: Necati Ökten, Erhan Kahveci.

İzin Kurulu: Tayfun Çabuk, Ercan Tamer.

İzin Kurulu Yedek: Özge Çakır, Serdar Çalışkan.

Seçim sonrası bir konuşma yapan DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen: “İşçi arkadaşlarımız bu dönem için beyaz listeye oy verdiler. Amacımız sendika ve örgütlülüğe karşı ilginin, bağlılığın artmasıdır. Seçime katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu mücadelede yola yeni çıkılıyor. Kolay bir mücadele olmayacak. Haklarınızın büyük bir bölümü Kanun Hükmünde Kararname ile gasp edilmiş durumda.  Yetki ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bir toplu sözleşme taslağı oluşturup görüşmelere başlayacağız. Yapacaklarımız Kanun Hükmünde Kararname ile sınırlı. Ama haklarımız için mücadele edeceğiz. Seçim bitti kırgınlıkları geride bıraktık. Tam kadro istiyoruz, özgür toplu sözleşme hakkı istiyoruz. İlave tediyelerimizden ve kıdem tazminatımızdan vazgeçmedik. ” dedi.

Şen sözlerini şöyle tamamladı: “22 Aralık 2018’de İstanbul’da DİSK ve KESK’in önderliğinde “Ekonomik Krizin Bedelini İşçiler Ödemeyecek” başlıklı bir miting düzenlenecek. Katılacak arkadaşlar isimlerini sendika temsilciliğine isimlerini yazdırsınlar.”