Keşan Belediyesi Sanat ve Sosyal Hizmet Merkezi çalışmalarından sorumlu Belediye Meclis üyesi Zeynep Gürel, önceki gün yaptığı açıklamada havaların soğumasıyla birlikte ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlardan gelen kışlık giyecek ihtiyacı talebinde büyük bir artış olduğunu ve en çok kışlık çocuk giysisi, ayakkabı ve botunun arandığını söyledi.

BAŞVURULARDA ARTIŞ VAR

Keşan Belediyesi’nin Eski İtfaiye Binası’nın yanında bulunan Sosyal Hizmet Merkezi’nde hem halktan gelenleri topladıklarını hem de mahalle muhtarlıkları aracılığı ile yönlendirilen vatandaşların taleplerini burada karşıladıklarını ifade eden Gürel,Havaların yavaş yavaş soğumaya başlamasıyla birlikte hizmet merkezimize yapılan başvurularda daha çok kışlık kaban, mont, pantolon, ayakkabı ve bot talebinde bulunuluyor. Şu an için elimizde yeteri kadar kazak, gömlek var ama kışlık mont, kaban, pardesü, ayakkabı ve bot ihtiyacımız çok büyük. Özellikle çocukların kışlık giysilerine, ayakkabı ve botlarına acil ihtiyaç var.  Yoksul mahallelerde oturan vatandaşlarımızın neredeyse her birinin 5-6 çocuğu olduğu için bize bırakılan çok sayıdaki aileye ait giysiler bir seferde tükenebiliyor. Bunun için özellikle kışlık çocuk giysileri konusunda vatandaşlarımızın duyarlı davranmalarını ve kullanmadıkları eşyaları merkezimize getirmelerini bekliyoruz” dedi.

Gürel, açıklamasının sonunda vatandaşlara şöyle seslendi: “Tüm halkımızı kullanmadıkları eşyaları belediyemize teslim etmeye bekliyoruz. Size yaramayan eşyalar başkalarının kullanabileceği eşyalar olabilir.”