Keşan Belediye Meclisi, dün Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında toplanarak, yeni Devlet Hastane’nin yapılabilmesi için gerekli olan plan değişikliğini kabul etti.

Saat 17.00’de Belediyesi Meclisi Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya, Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Yılmaz Karataşoğlu, Mustafa Yavaş, Nilüfer Erk Oğuz, Sacide Ökten, Mehmet Ali Ürkmez, Nurettin Soysal, AK Parti’li üye Necati Görür, MHP’li üye Aydın İstek, bağımsız üye Orhan Süzen katılmadılar ve mazeret bildirdikleri için izinli sayıldılar.

İki gündem maddesi olan toplantıda ilk olarak Keşan Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde Yeni Hastane yeri için belirlenen ve mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait, 316 Ada, 4 ve 5 parsellerin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli ilave imar planı yapılması görüşüldü.

ÖZCAN: HAKSIZ YERE, FREN YAPMAKLA SUÇLANDIK

Madde hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Hükümet’in Keşan’a teknik olarak 150 yataklı ancak yatak sayısı artırılabilir bir hastane planlaması içinde olduğunu belirterek, “Bu alan belediye imar planları dışında kalan bir alan. Burası 1/25.000’lik planlarda konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirlenmişti. Teknik olarak çalışmalar yürütüldü bu alanla ilgili olarak. Meclisimize onaylanmak üzere 1/1000’lik uygulama planları ve 1/25000’lik nazım imar planları ancak geçtiğimiz pazartesi günü geldi. Bu arada Belediyemiz Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından, bu konuda fren yapmakla haksız yere suçlandı. Belediyemiz konuyla ilgili acil meclis toplantısı düzenledi. Bize planlarla ilgili geldiklerinde yine de eksikleri vardı. Emsal 2 değeri, mimarla görüşüldükten sonra 2,5 olarak değiştirildi. Siyasilerimiz Keşan’a hastane yapmaya niyetlenmişler. Başkan olmamın dışında bir hekim gözüyle, mekan olarak birkaç sene sonra yeni bir hastane yeri arayacağımız aşikar olan bir yer bana pek uygun gelmiyor. Ancak biz gelecek yatırımı engelleyen kurum olmayacağız. Daha iyi yer bulunabilirdi. Eğer art niyetimiz olsayd,ı Ağustos ayı, meclisimizin tatil ayı. Bu raporu normal olağan toplantıya kadar bekletebilirdik ancak yapmadık. Eğer plan onaylanırsa 1 aylık askı süresi de var.” dedi. 

Belediye İmar Komisyonu Sözcüsü CHP’li üye Erdoğan Gümülcineli de yer konusundaki tercih içlerine sinmemesine rağmen, engelleyen kurum olmamak adına raporu komisyondan geçirdiklerini vurguladı.

AK Parti Grubu adına konuşan Bayram Ay, “Daha iyi yer bulunabilir miydi? Bulunabilirdi. Ödeneği çıkmış bir yatırım var. Daha büyük bir yer daha iyi olurdu. Önünü kesmeyelim, bu yatırımı kaçırmayalım” diye konuşurken MHP Grubu Adına söz alan Tanju Şapçı da seçilen yerin hastane yapımı için küçük bir alan olduğuna kayıt düştü.

Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sebahattin Eren’in planlar hakkında teknik bilgiler vermesinden sonra oylamaya geçildi. Madde oybirliği ile kabul edildi.

Meclis daha sonra Aşağı Zaferiye Mahallesi 319 Ada 7, 17, 23, 25, 27, 31 parseller, 611 Ada 12, 59, 60, 106, 107 parseller, 612 Ada 44, 45, 46 parseller ile 609 Ada, 1 No’lu parselin bulunduğu alanda (Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nin karşısında bulunan ve Enez Yolu Mezarlığı’na kadar uzanan alan) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli ilave imar planı yapılması hususunu görüştü.

Meclis, söz konusu alanlarda önerilen bu imar değişikliklerini de oybirliğiyle kabul etti.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından üyelere katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Özcan, normal şartlarda 5 Eylül 2013 Perşembe günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek Eylül Ayı Meclis Toplantısı’ndan önce bir kez daha olağanüstü toplanabileceklerini söyledi. İzzetiye’de 14 Temmuz 2013 Pazar günü yapılan ve Keşan’ın mahallesi olarak ilçeye bağlanma yönünde karar çıkan referandum nedeniyle bir olağanüstü meclis toplantısı daha yapılabileceğini ifade eden Özcan, Keşan İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanacak olan referandum sonucunun Edirne Valiliği’ne gönderileceğini belirterek şunları söyledi: “Valilikten bize gelecek yazı doğrultusunda önümüzdeki Ramazan Bayramı’ndan önce veya hemen ardından bir meclis toplantısı daha yapıp İzzetiye’nin Keşan’a bağlanma konusunu karar altına alabiliriz.”