Keşan Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, dün yapıldı.

Saat 16.00’da başlayan, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında toplanan Meclis’te, AK Parti’li Meclis üyeleri; Tolga Saltık ile Murat Arhatır mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.

Toplantıyı açan Başkan Özcan, gündem dışı maddeler olduğunu bildirdi ve bu maddelerin gündeme alınmasını oylamaya sundu.

Oy birliği ile kabul edilen 2 ilave maddeden sonra gündem maddelerine geçildi.

ONAYLANAN PROTOKOL REVİZE EDİLECEK

Mecidiye ve Erikli sahillerine İçme Suyu Projesi Yapımı İşi için DSİ Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan geri ödeme protokolünün Meclisçe ele alınması maddesi hakkında bilgi veren Başkan Özcan, daha önce bu protokolün onaylandığını, revize edilmesi gerektiğini bildirdi.

KİRAYA VERİLEN ARAÇ HİBE EDİLDİ

Protokolün oy birliği ile kabul edilmesinden sonra Keşan Belediyesi’ne ait 22 FK 006 plakalı aracın Enez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na hibe edilmesi hususu görüşüldü. Aracın, daha önce kiralama şeklinde verildiğini anlatan Özcan, şimdi söz konusu kurumun aracın hibe edilmesini istediğini bildirdi.

SADECE S PLAKALI ARAÇLAR TAŞIMA YAPABİLECEK

Bu maddenin de oy birliği ile kabulünden sonra Keşan Belediyesi mücavir alanı içersinde, kamu kurum ve kuruluşları, resmi ve özel sağlık kuruluşları, fabrikalar, resmi ve özel okullar, etüt merkezi, market, AVM, rehabilitasyon merkezi, dernek, kreş, vakıf, yurt vb. yerlerde personel ve öğrenci servis taşımacılığı işini S plakalı araçlar dışında başka araçlar ile yapılmaması hususunun Meclisçe ele alınması maddesine geçildi.

Madde hakkında bilgi veren Başkan Özcan, Yenimuhacir Belediyesi’nin de Mart Ayı Meclis toplantısında bu maddeyi görüşeceğini, söz konusu durumla ilgili yasal olmayan taşımacılıklar yapıldığını, alınacak kararın Yenimuhacir Beldesi içinde S plakaların da taşımacılık yapmasına izin vereceğini, düzen oluşturulması için bu kararın önemli olduğunu bildirdi.

Madde hakkında görüş belirten CHP Sözcüsü Cengizhan Aktan, söz konusu maddenin onaylanması halinde hem trafik düzeninde iyileşme hem de kontrol mekanizmasına işlevsellik kazandırılacağını söyledi.  Aktan, yeni düzenleme ile taşımacılığın belediye sınırları içinde 17 kişilik S plakalı araçlar ile yapılacağını ifade etti.

AK Parti Sözcüsü Mehmet Demirci de S Plaka’nın sektör olarak geliştirilmesi gerektiğini ifade etti ve konu hakkında ilgili iş adamlarının duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

MHP Sözcüsü Süleyman Eren ise maddenin zaman açısından onaylanmasının mağduriyetler doğurabileceğini dile getirdi.

Madde, Eren’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

İLLER BANKASI’NDAN EK KREDİ

Meclis toplantısı, İtfaiye Müdürlüğü İç Hizmet Yönergesi’nin 33. Maddesi’nin Meclis’çe ele alınması ile sürdü. Yönergenin değişiklikle birlikte oy birliği ile kabulünden sonra Keşan Belediyesi tarafından yapılan Vahşi Depolama Sahası Rehabilitasyon Projesi Yapım işi için İller Bankası A.Ş.’den ek kredi talebi ele alındı.

Ek kredi kullanılmasının oy birliği ile onaylandığı madde sonrası derece yükselmesi ile ilgili kadro değişikliği maddesi oy birliği ile onaylandı.

Meclis daha sonra Mezbaha İşletmesi’nin bakım ve onarım işlerinin Meclisçe ele alınması maddesini görüştü.

MEZBAHANIN YATIRIM HARCAMALARI KİRADAN MAHSUP EDİLECEK

Geçen yıllarda Mezbaha’da ciddi yenilemeler yapıldığını, yeni mevzuat gereği krom kaplamalı malzemelerin alınması gerektiğini, kalıcı bir yatırım yapılacağını, kapasite artışının da gerçekleşeceğini bildiren Başkan Özcan, yapılacak harcamaların Borsa İşletmeciliği tarafından ödenmesini öngördüklerini, belediye ile ortaklık protokolü gereği Keşan Belediyesi’ne düşen payın kiradan mahsup edileceğini kaydetti.

Oy birliği ile kabul edilen bu madde sonrası gündeme ilave edilen bir alışveriş merkezinin imar durumu ile ilgili talebi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

KATI ATIK ÜCRET TARİFELERİ PLAN VE BÜTÇE’YE HAVALE EDİLDİ

Meclis son olarak Paşayiğit’teki Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nin faaliyete geçecek olması nedeniyle ücret tarifelerinin belirlenmesi maddesini de GÜNEKAB Birlik Müdürü ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin’in bilgilendirmesinden sonra oy birliği Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti.

Toplantıyı kapatan Özcan, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını temenni etti.

Özcan, Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu’nun 8 Mart 2016 Salı günü saat 16.00’da yapılacağını bildirdi.

Özcan, Meclis sonrası, üyeleri 29 Mart 2016’da İlbank A.Ş.’nin 2015 Mali Kurulu toplantısında Edirne’yi temsilen Keşan Belediyesi adına kendisinin katılacağını söyledi.

Özcan ayrıca; çevre il ve ilçelerde uygulanan TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi)’ne Keşan Belediyesi’nin elinde dosyaları hazır olduğu halde neden geçmediğini de anlattı.

Özcan, “Söz konusu uygulama ile ilgili İç İşleri Bakanlığı’na görüş sorduklarını, cevabın yeni geldiğini, cevapta da uygulamaya geçmek için gerekli olan yönetmeliğin henüz çıkmadığını belirterek, “Şu an bölgede kesilen cezaların hiçbirinin yasal dayanağı yok.  Ben bu sistemi uygulamaya çok da sıcak bakmıyorum. Yönetmelik eğer hazırlanıp uygulamaya sunulursa yeniden konuyu görüşüp karara bağlarız.” dedi.