Cengizhan AKTAN

 

Keşan Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumunu dün Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli’nin başkanlığında yaptı.

Saat 17.00’de başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Gümülcineli, Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın acil bir işi çıktığı için toplantıya katılamadığını açıkladı.

Toplantıya katılamayan AK Parti’li Bayram Ay ve MHP’li Cem Taşkın’ın izinli sayılmalarının ardından, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 3 konu gündeme alındı.

ENCÜMEN ÜYELERİ

Daha sonra organ seçimlerine geçildi. AK Partili Ercan Dağlı, Bayram Ay; MHP’li Aydın İstek ve Erkan Gege’nin 3’er oyuna karşılık 17’şer oy alan CHP’li Yılmaz Karataşoğlu ve Serdar Dinçer, encümen üyeliklerine seçildi.

PLAN VE BÜTÇE

KOMİSYONU

Plan ve Bütçe Komisyonu için, yasa gereği bütün gruplardan üye seçileceği için açık oylamayla yapılan seçimde, CHP’den Ercan Ersoylu, İsmail Özkan, Yılmaz Başol; AK Parti’den Necati Görür, MHP’den Erkan Gege, oybirliğiyle komisyon üyeliğine getirildi.

İMAR KOMİSYONU

Yine açık oylamayla yapılan seçimle, İmar Komisyonu’na CHP’den Zeynep Gürel, Erdoğan Gümülcineli, Nurettin Soysal, AK Parti’den Bayram Ay, MHP’den Tanju Şapçı oybirliğiyle seçildi.

DİSİPLİN KOMİSYONU

2 üyeli Disiplin Komisyonu için gizli oyla yapılan seçimde, AK Parti adayları Bayram Ay ve Ercan Dağlı 2’şer oy alırken, MHP’nin aday gösterdiği Aydın İstek’e hiç oy çıkmadı ve 21’er oy alan Alemdar Özbay ve Erol Meyva, Disiplin Komisyonu üyeliğine getirildi. MHP Grubu’nun, İstek’i aday gösterdiği halde CHP Grubunu desteklediğini açıklaması gülüşmelere yolaçtı.

İKİ MADDE

GÜNDEMDEN ÇEKİLDİ,

İKİ MADDE ERTELENDİ

Belediyeye alınacak ambulansın Devlet Malzeme Ofisi’nden alımı için İller Bankası’ndan kredi kullanılmasına ilişkin gündem maddesi ile Keşan Ticaret Borsası tarafından işletilen, belediyeye ait mezbahanın kesim ücretlerinin belirlenmesi konusundaki gündem maddesi, geri çekilerek görüşülmedi.

Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli, başlangıçta ambulans için kredi alınmasının düşünüldüğünü, ancak Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın, ambulansı belediye imkanlarıyla alabileceklerini söyleyerek gündemden çıkarılmasını istediğini; mezbaha kesim ücretleriyle ilgili olarak da, mezbaha yönetiminin, mevcut ücretlerle bir süre daha çalışabileceklerini, dolayısıyla tarifenin bir sonraki ayın toplantısında görüşülmesi yönünde yeni bir talepte bulunduğunu aktardı.

Her iki madde de oybirliğiyle gündemden çıkarıldı.

2012 yılı faaliyet ve denetim raporlarının görüşülmesine ilişkin maddeler de, raporların meclis üyeleri tarafından incelenebilmesi amacıyla toplantının ikinci oturumuna bırakılıdı ve toplantı başında gündeme alınan maddelerin görüşülmesine geçildi.

SAĞLIK TESİSİ İÇİN

YER TAHSİSİ

Sağlık Müdürlüğü’nün talebi üzerine, Yeni Mahalle 1321 ada 1 parselde bulunan, belediyeye ait 3 bin 824 metrekare arsanın, Aile Sağlığı Merkezi yapılmak üzere 30 yıl süreyle Sağlık Bakanlığı’na tahsisi oybirliğiyle kabul edildi.

TRAFİK İÇİN KOMİSYON

KURULDU

Belediye tarafından uzman kişilere hazırlatılan Kent İçi Toplu Taşıma Sisteminin Rehabilitasyonu ve Kent İçi Trafik İyileştirme raporlarının incelenmesi amacıyla, bütün parti gruplarının katılımıyla 5 kişilik bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, sözkonusu raporlar meclis tarafından onaylanırsa, İlçe Trafik Komisyonu’na sunulacağını bildirdi.

Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Bayram da, sözkonusu inceleme ve Trafik Komisyonu tarafından onay sürecinin 1 yıla yakın bir zaman alacağını, bu yüzden şimdiden başlanarak, Pazaryeri Projesi’nin bitimine yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Verilen bilgilerin ardından, daha sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Trafik Şubesi’nden de birer kişinin katılımıyla toplanacak olan komisyona, CHP’den Sacide Ökten, Alemdar Özbay, Erol Meyva, AK Parti’den Ercan Dağlı, MHP’den Cem Taşkın oybirliğiyle seçildi.

VALİLİK, PAŞAYİĞİT

İÇİN AYRINTI İSTEDİ

Belediye Meclisi’nin son gündem maddesi ise, bir süre önce Keşan’ın mahallesi olması belediye meclisi tarafından kabul edilerek Edirne Valiliği’ne sunulan Paşayiğit Beldesi’nin, mahalle olma şartlarına ilişkin yasa maddesine uygun olup olmadığı konusunda valiliğin istediği bilgilerdi.

Belediye Meclisi, Paşayiğit Beldesi’nin Keşan’a 7 bin 400 metre uzaklıkta olması nedeniyle 10 kilometreyi aşmama şartına uygun olduğunu; belde ile Keşan arasında başka bir köy veya belde bulunmadığını; Paşayiğit’in, Keşan’ın varolan mahallelerinden birine bağlanmayarak, Paşayiğit Mahallesi adıyla ayrı bir mahalle olmasını oybirliğiyle kararlaştırdı.

Toplantı, 2012 yılı faaliyet ve denetim raporlarının görüşülmesi amacıyla, ikinci oturumun 11 Nisan 2013 Perşembe günü saat 17.00’de yapılması kararıyla sona erdi.