Sonay CAN

 

 

Keşan Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı dün yapıldı.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 16.00’da başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlık etti.

Gündem maddelerinin az olması nedeniyle 15 dakikada tamamlanan toplantıya; CHP’li meclis üyeleri İlhan Boz ve Mustafa Yavaş, MHP’li meclis üyesi Erkan Gege, bağımsız üye Orhan Süzen katılmayarak, mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı. Daha sonra gündeme geçildi.

ANAFARTALARSPOR’A ARSA TAHSİSİ KALDIRILDI,

KİRA BEDELİ VE TESİS YAPMA ŞARTI GETİRİLDİ

Gündemin 1’inci maddesinde, 5 Aralık 2013 tarihli meclis toplantısında, 10 yıllığına yıllık 100 TL sembolik bedelle Keşan Anafartalarspor’a tahsis edilen, Aşağı Zaferiye Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 3 bin 680 metrekarelik arsa konusu görüşüldü.

Madde hakkında bilgi veren Özcan, “5 Aralık 2013 Meclisi’nde Anafartalarspor Kulübü’ne imar planlarında ağaçlandırılacak alan olarak gözüken ve Toplu Konut Alanı’nın karşısında yer alan bir bölgeyi talep üzerine bu kulübe vermiştik. Bu alanın kullanımında vasıf değişikliğine gidilmeden yapılacak yapılarla ilgili sorunlar yaşanabileceği aktarıldı. Şimdi bu tahsisi kaldırıp yaklaşık 8 dönümlük başka bir arsayı vermeyi görüşeceğiz. Kulüp, önerilen yeri görmüş ve beğenmiş.” dedi.

Grupların görüşlerini iletmesinin ardından, Özcan’ın önerisiyle, söz konusu tahsis kararı kaldırılarak, Yeni Mahalle Çuhacı Caddesi 1472 Ada 2 parselde bulunan 7 bin 928 metrekarelik arsanın, yıllık 500 TL kira bedeli ve Keşan Belediyesi’nin uygun göreceği tesisler yapılmak kaydıyla, 10 yıllığına kiralanması, oybirliğiyle kabul edildi.

YÖRÜKER CAMİİ

Bu maddenin ardından önceki meclis toplantılarında ele alınan; Yörüker Camii’nin imar durumu ile ilgili İmar Komisyonu’na havale edilen madde görüşüldü ve caminin yönetmelik gereği kitle etüdü aplikasyonunun yapılması meclis tarafından onaylanması onaylandı.

SEÇİM ÖNCESİ SON MECLİS TOPLANTISI 6 MART’TA

Başkan Özcan, Mart ayı Meclis toplantısının 6 Mart 2014’te toplanacağını duyurarak toplantıyı kapadı. Toplantının başlama saati daha sonra açıklanacak.