Keşan Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, dün gerçekleştirildi.

Saat 16.00 sıralarında başlayan ve Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ın izinli olması sebebiyle Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda,  CHP’li Meclis üyeleri; Nilüfer Erk Oğuz ve Yeşim Selimoğlu ile Ak Parti’li Meclis Üyesi Mustafa Serbes, mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.

Meclis ilk olarak; Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı tarafından Keşan Belediyesi’ne Keşan’da askeri alanlardaki yapılaşmalara ilişkin imar konuları ile ilgili gönderilen yazıyı oy birliği ile gündeme aldı.

Meclis daha sonra, Belediyeye ait olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin Karayolu Yolcu terminali Otobüs Çıkış ücreti ile Otopark Tavan Ücret Tarifesini ele aldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Tebliği’ne göre bir tarife hazırlanması gerektiğini anlatan Ercan Ersoylu, konunun Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldüğünü ve bir tarife hazırlandığını belirtti.

Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Ender Mağden’in tarifeyi okumasından sonra oylamaya geçildi.

Oybirliği ile kabul edilen madde sonrası Meclis “Belediye sınırları içinde kalan Aşağı zaferiye Mahallesi Enez Caddesi üzerinde bulunan 611 ada, 62 parselde yeni yapılan mezar yerlerinin kullanıma açılması hususunu” ele aldı.

Grup sözcülerinin yeni mezar yerlerine ilişkin ihtiyaç olduğuna dair görüşlerinden sonra madde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis son olarak, gündeme eklenen Keşan’da askeri alanlardaki yapılaşmalara ilişkin imar konuları ile ilgili gönderilen yazıyı ele aldı ve konunun İmar Komisyonu’nda görüşülmesi ve bir sonraki Meclis toplantısında ele alınmasını oy birliği ile kabul etti.

Toplantıyı kapatan Ersoylu, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların Keşan’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ağustos Ayı’nın Meclis’in tatil ayı olduğunu hatırlatan Ersoylu, Eylül Ayı Meclis toplantısının 3 Eylül 2015 Perşembe günü gerçekleştirileceğini ve saat 16.00’da başlayacağını duyurdu.