Keşan Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı dün yapıldı.

Saat 17.00 sıralarında başlayan ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın başkanlık ettiği toplantıda bağımsız Üye Orhan Süzen, AK Parti’li Üye Bayram Ay, CHP’li üyeler Mehmet Ali Ürkmez, Sacide Ökten ve İlhan Boz mazeret bildirdikleri için oy birliği ile izinli sayıldı.

Daha sonra gündem maddeleri arasına, Keşan Ticaret Borsası’nın İstasyon Mahallesi’ndeki yerinde okul yeri için ayrılan alanın yerinin değiştirilmesini içeren önerge oy birliği ile dahil edildi.

Meclis daha sonra Keşan Belediyesi’ne ait Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali önüne heykel dikilmesi konusunu görüştü.

Madde hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’daki Hal’in özelliklerini taşıyan başka bir Hal’in Trakya’da bulunmadığına vurgu yaparak, “Keşan’da daha önce 2 kez heykel sempozyumu düzenledik. Bu sempozyumlarda tanıştığımız heykeltıraşlardan birine rica ederek bir heykel çalışması yapmasını istedik. Hal’in girişine 3 metre yüksekliğinde mermerden oyma, insan ve doğanın bereketini simgeleyen bir heykel yapmayı düşünüyoruz. Anıtsal niteliği olan heykellerin dikiminin bazı prosedürleri var. Meclis’ten bununla ilgili karar alınması gerekli.” dedi.

Grupların heykel dikimi konusunda olumlu görüş bildirmesinden sonra madde oy birliği ile kabul edildi.

Bu maddenin onaylanmasından sonra Meclis, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen ve daha önce İmar Komisyonu’na havale edilen bir vatandaşa ait imar plan değişikliğini içeren evrağı görüştü ve oy birliği ile bu isteği kabul etti.

Meclis daha sonra Keşan Ticaret Borsası’nın İstasyon Mahallesi’ndeki yerinde okul yerinin plan değişikliğini içeren ve gündeme alınan maddeyi görüştü.

Meclis, plan değişikliği isteğini oy birliği ile reddetti.

Toplantıyı kapatan ve Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 5 Eylül 2013 Perşembe günü saat 17.00’de gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını açıklayan Mehmet Özcan, alınan kararların hayırlı olmasını diledi ve destek veren Meclis üyelerine teşekkür etti.