Keşan Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı dün yapıldı.

Keşan Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 17.00’de başlayan toplantıya Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlık etti.  

HALK EKMEK’İN HESAPLARI İNCELENECEK

Toplantıyı açan Özcan; CHP’li üyeler İsmail Özkan, Alemdar Özbay, Erol Meyva  ile bağımsız üye Orhan Süzen’in mazeretleri nedeniyle izinli sayılmalarını önderdi.

Bu önerinin oy birliği ile kabulünden sonra AK Parti Grubu’ndan Ercan Dağlı’nın verdiği Halk Ekmek Şirketi’nin hesaplarının incelenmesine ilişkin önerge ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yeni bir park yapımına ilişkin projesi önergesi oy birliği ile gündem maddeleri arasına dahil edildi.

ÖZCAN: YENİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN

Mehmet Özcan, tatil yapılmasa da ağustos ayının Meclis’in tatil ayı olduğuna vurgu yaparak yeni dönemde alınacak kararların şimdiden hayırlı olmasını diledi ve Meclis üyelerine verecekleri kararlardan dolayı şimdiden teşekkür etti.

OTOBÜS TERMİNALİ YENİ TARİFESİ PLAN BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

Meclis daha sonra, Keşan Belediyesi’ne ait olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne giriş-çıkış yapan otobüslerin ücretlerinin belirlenmesi konusunu görüştü. Madde hakkında bilgi veren Özcan, ücretlerin prosedür gereği görüşülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Terminale otomatik plaka tanıma sistemi kurulduğunu ve bu sayede 30 bin TL yaklaşık geliri olan yerden şimdi ayda 72 bin TL’ye yakın gelir elde edildiğini ve sıfıra yakın bir kaçak oranıyla çalışıldığını aktaran Mehmet Özcan, maddenin bir sonraki oturumda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini önerdi ve bu öneri oybirliğiyle kabul edildi.

MEZBAHA YENİLENECEK

Daha sonra Meclis, Keşan Belediyesi’ne ait mevcut birinci sınıf mezbahanın yenilenmesi veya kapasitesinin artırılmasını görüştü. 1995 yılında faaliyete geçen Mezbaha’yla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeni planlamaları ile personellerinin çalışması sonucu mevcut mezbahanın yenilenmesi veya yenisinin yapılmasının gerektiğini ifade eden Özcan, “Revizyon 5 milyon TL’yi aşıyor. Ancak yenisini yapmak bize 3 milyon TL’ye mal oluyor. Bu konuda Meclisimizin bir karar vermesi gerekiyor. Mezbahada hazır bir yenilenme olacakken Borsa’nın da isteğiyle kapasitenin en az %50 artırılması isteniyor. Eğer yenisini yaparsak kurban bayramında ikramların yapıldığı bölgede olabilir. Şimdi bununla ilgili yenisinin yapılması veya kapasitenin artırılması yönünde bir karar almamız gerekiyor.” dedi.

Grupların görüşlerinin alınmasından sonra madde, mezbahanın yenisinin yaptırılması veya mevcutta revizyon yapılması, yaptırılması, kapasitenin %50 artırılması, hibe fon bulunması ve gerektiğinde İlbank’tan kredi kullanılması şeklinde değiştirilerek oybirliği ile kabul edildi.

VAHŞİ ATIK ALANI REHABİLİTE EDİLECEK

Meclis daha sonra ilçedeki vahşi katı atık depolama alanının rehabilitasyonunun yapılması maddesini görüştü. Konu hakkında Ankara’ya gittiğini ve uzun süreçlerden sonra ilçeye yeni bir katı atık bertaraf tesisi yapıldığını hatırlatarak, mevcut vahşi depolama alanının rehabilitasyonu projesini Çevre Bakanlığı’nın ilgili makamlarına teslim ettiklerini aktaran Mehmet Özcan, şunları söyledi:  “Vahşi depolama yapılan yerdeki çöpler mümkün olduğunca toparlanacak, üzeri toprak örtülecek, bodur bitkiler ekilecek ve çevre katliamından güzel bir çevreye kavuşacağız. Yeni düzenli katı atık bertaraf tesisini hayata geçirmek çevre mevzuatları açısından hiç kolay olmadı. Engelleme ile karşılaşmadık ama çok uzun bir süreçten geçtik. Bu gibi düzenli bir yer Edirne’de yok, Uzunköprü de bizim arkamızdan geliyor.” Grup sözcülerinin rehabilitasyon projesinin bir an önce yapılmasına ilişkin olumlu görüşlerinden sonra madde oybirliği ile kabul edildi.

ULAŞIM HİZMETLERİ’NE ULAŞIM ARACI ALINACAK!

Meclis daha sonra Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet binek otomobil alınmasını görüştü ve bu maddeyi oybirliği ile kabul etti.

GÜNDEME ALINAN MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı daha sonra AK Parti Grubu tarafından Halk Ekmek Şirketi’nin hesaplarının açıklanmasını içeren önergenin görüşülmesi ile sürdü. Önerge hakkında konuşan Özcan, “Benim bu konuda abdestimden şüphem yok. Her partiden üyelerin olduğu bir komisyon bu hesapları incelesin.” dedi.

Konuyla ilgili CHP Grubu’ndan Ercan Ersoylu, Yılmaz Başol, Nurettin Soysal, AK Parti Grubu’ndan Necati Görür, MHP Grubu’ndan da Erkan Gege, Halk Ekmek Şirketi’nin bütün faaliyetlerinin incelenmesi konusunda oluşturulan komisyona seçildi. Bu komisyon, çalışmalarını bir sonraki Meclis toplantısına kadar görüşecek ve daha sonra Meclis’e bilgi verecek.

TOLU KONUT ALANINA PARK YAPILACAK

Meclis son olarak Atakent Şantiyesi yakınlarında park yapımına ilişkin önergeyi görüştü.

Madde hakkında bilgi veren ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Yeni Mahalle’de bir park alanı projesi olduğuna vurgu yapan Mehmet Özcan, parkın ihale ile yaptırılacağını aktardı. Özcan, Keşan Belediyesi’nin ayrıca Radyolink Yolu üzerinde yeni bir park alanı daha yaratmayı düşündüğünü ve bununla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açtığı bir yarışmaya katılacaklarını, yarışma kapsamında her İl’e 3 adet park yapılacağını dile getirdi. Mehmet Özcan, 30 dönümlük bir alana Cennet Bahçesi gibi bir park yapılmasının planlandığını vurguladı. Atakent Şantiyesi yakınlarındaki park yapımı oybirliği ile kabul edildi.

İKİNCİ OTURUM 12 EYLÜL’DE

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, bir sonraki oturumun 12 Eylül 2013 Perşembe günü yapılması ve meclis toplantısının saat 16.00’da başlaması kararlaştırıldı.

Toplantıyı kapatan Özcan, alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını diledi ve verdikleri destekten dolayı Meclis üyelerine teşekkür etti.