Keşan Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı dün yapıldı.

Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 17.00 sıralarında başlayan toplantıya,Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlık etti.

ANDIMIZ’IN YAZILI OLDUĞU BROŞÜR DAĞITILDI

Toplantı öncesinde Keşan Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Tanju Şapçı tarafından, meclis üyeleriyle belediye görevlilerinin yer aldığı meclis masası ile basın mensuplarına ayrılan bölüme, Andımız’ın yazılı olduğu ve üst kısmında Türk Bayrağı fotoğrafı bulunan kırmızı beyaz renkli broşür dağıtıldı.   

GÜNDEME BAZI MADDELER EKLENDİ

Toplantıyı açan Özcan; CHP’li üyeler; İsmail Özkan ve Mustafa Yavaş ile MHP’li Cem Taşkın ve Bağımsız Üye Orhan Süzen’in mazeretli sayılmalarını oyladı. Söz konusu üyelerin oy birliği ile izinli sayılmalarının ardından gündeme; İtfaiye Müdürlüğü’ne cenaze nakil aracı alımı, Keşan Ticaret Borsası’nın imar plan tadilatı isteği ve Hazine’ye ait bir parsel ile Keşan Belediyesi arazisi arasında takas yapılması isteğini içeren evrakların eklenmesi teklif edildi.

YAYLA ATIK SU ARITMA TESİSİ DENETİM BEDELİ İLLER BANKASI’NA YATIRILACAK       

Gündem tekliflerinin ayrı ayrı oy birliği ile gündeme dahil edilmesinden sonra Meclis’in ilk gündem maddesi olan Keşan Belediyesi tarafından İller Bankası’na Atık Su Arıtma Tesisi Kesin Proje için ödenecek olan denetim bedeli konusu görüşüldü.

Madde hakkında bilgi veren Mehmet Özcan, “Söz konusu arıtma tesisi Yayla Sahili Arıtma Tesisidir. Bu projeyi dışarıda yaptırdığımız için bir onay süreci yaşadık. İstanbul’da onaydan geçti. Şu anda proje İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde kredi aşamasında. Proje onay bedeli olarak sözleşme bedelinin %5’ine tekabül eden 5 bin 750 TL’nin bizim İller Bankası payından kesilmesi durumu var.” dedi. Konuşmanın ardından, oylamaya sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

SOĞUTMALI CENAZE ARACI ALINACAK

Daha sonra Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere cenaze nakil aracı alımı konusu görüşüldü. Madde hakkında açıklama yapan Özcan, şehir dışına cenaze nakli konusunda soğutmalı araç sıkıntısı çektiklerini aktardı. Grupların olumlu görüş bildirmesinden sonra yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

BORSA’NIN PLAN TADİLATI PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

Meclis daha sonra gündeme ilave edilen Keşan Ticaret Borsası’nın İstasyon Mahallesi’nde bulunan arazisinin plan tadilatı isteğine ilişkin maddeyi görüştü. Konu hakkında bilgi veren Mehmet Özcan, “Keşan Ticaret Borsası’nın arazisi konusunda daha önce konut dışı alan yapılması koşuluyla plan değişikliklerinde bulunmuştuk. Bu alanda 10 dönümlük bir eğitim alanına da yer ayırmıştık. Bu arada yönetimler değişti. Yerle ilgili Turkmall’la ilgili sıkıntılar da geride kaldı.  Borsa’nın ayırdığımız okul yeri ile ilgili olarak plan tadilatı isteği var. Konunun İmar Komisyonu’nda görüşülmesi gerekiyor. Sonra Meclis, yeniden görüşmeler yapar.” dedi.

Öte yandan, Borsa, konuyla ilgili başvurusunda, Eğitim Tesileri Alanı şerhinin kaldırılması koşuluyla, bu alana denk gelen 3 bin metrekarelik arsanın Keşan Belediyesi’ne bağışlanması kararı alındığını da bildirdi.

BASIN MENSUPLARI DIŞARIYA ÇIKARILDI

Maddenin oy birliği ile İmar Komisyonu’na havalesinden sonra gündeme eklenen Maliye Hazinesine ait bir parsel ile Keşan Belediyesi arazisi arasında takas yapılması görüşüldü. Bu maddenin görüşülmesi sırasında Özcan, meclis toplantısını izleyen gazetecilerin, kısa süreliğine dışarıya çıkmasını istedi. Görüşme sırasında ses ve görüntü kayıt cihazları da kapattırıldı. Görüşmenin ardından yeniden içeriye davet edilen basın mensuplarına bilgi veren, Mehmet Özcan, MİT’in hemen arkasında bulunan 4 bin 250 m2 ve 5 kat imarlı belediye arsası ile Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Lojmanları arkasında yine 5 kat imarlı yaklaşık 700 m2’lik alanların takasının söz konusu olduğuna vurgu yaparak “Söz konusu takas için belediyemizin 25 bin 487,45 TL’lik bir ödeme yapmamız gerekli.” dedi.

ERSOYLU: HALK EKMEK’İN HESAPLARI İNCELENİYOR

Maddenin oy birliği ile kabulünden sonra söz alan CHP Grup Sözcüsü Ercan Ersoylu daha önce Halk Ekmek Şirketi’nin hesaplarına ilişkin bilgi istendiğini hatırlattı ve komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü, hazırlanacak raporun bir sonraki toplantıda Meclis’e sunulacağını ifade etti.

Toplantıyı kapatan, alınan kararların ilçeye hayırlı olmasını temenni eden ve verdikleri katkılardan ötürü Meclis üyelerine teşekkür eden Özcan, bir sonraki Meclis toplantısının 7 Kasım 2013 Perşembe günü yapılacağını ve toplantının saat 16.00’da başlayacağını duyurarak oturumu kapadı.