HABER MERKEZİ

Saat 17.00’de başlayan, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlık etti. 

AK Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Demirci’nin mazereti nedeniyle katılamadığı toplantıda ilk olarak gündeme; İl Özel İdaresi tarafından Yayla Köyü’ne yaptırılmak istenen doğal arıtma tesisinin Yayla Atık Su Arıtma Tesisi’ne bağlanması, S.S. 129 No’lu Paşayiğitliler Minibüs, Midibüs, Otobüs, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin tarife değişikliği talebi ile 2 Avrupa Birliği projesi hakkında Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a yetki verilmesi konuları oybirliği ile ilave edildi. 

Toplantıda daha sonra gündeme geçildi. “İlçemizin muhtelif cadde ve sokaklarının yol üzeri ücretli park alanı olarak eklenmesi.” maddesi hakkında bilgi veren Başkan Özcan, parkomat uygulamasının olumlu şekilde sürdüğünü, daha önce trafiğe kapatılan ancak yeniden açılan alanlar başta olmak üzere yeni ilave parkomat alanları açılmasını önerdiklerini bildirdi. Özcan, yapılacak yeni çalışmayla 290 araçlık ilave yeni parkomat alanı açılacağını ifade etti. Madde Belediye Trafik Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’nun inceleme yapması ve rapor hazırlaması için 2. oturuma oybirliği ile havale edildi. Toplantı, S.S. 99 No’lu İzzetiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve S.S. 129 Paşayiğit Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne ait güzergahların yeniden belirlenmesi ile sürdü. Bu madde de Trafik Komisyonu’nun açıklayıcı bilgilerinden sonra oybirliği ile kabul edildi. 

Toplantıda daha sonra Yeni Mahalle’de bir caddeye Merhum Belediye Başkanlarından Mehmet Gemici’nin isminin verilmesi konusu ele alındı. Madde hakkında bilgi veren Başkan Özcan, Keşan’ın doğu yönünde gelişmesi konusunda Merhum Başkan Mehmet Gemici’nin büyük emeği olduğunu ifade etti. CHP Grubu, aynı mahalledeki Eren Caddesi’nin adının değiştirilmesini önerdi. Öneri oy çokluğu ile kabul edildi. 

Toplantı, gündeme ilave edilen ve İl Özel İdaresi’nin Yayla Köyü’ne yapmayı planladığı doğal arıtma tesisinin Yayla Sahili’nde Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan atık su arıtma tesisine bağlanmasını içeren madde hakkında görüşmelerle sürdü.

Madde hakkında bilgi veren Özcan, konuyla ilgili 2 aydan bu yana yakından ilgilendiğini belirterek şunları söyledi: Yayla Köyü’ne doğal arıtma kurulması düşünülüyor. Biz de Yayla Sahili’nde 2 yıldan bu yana aktif olarak atık su arıtma tesisini kullanıyoruz. İl Özel İdaresi’nin 150 bin TL’lik yatırım yapmasının Yayla’da hazır kullanılan bir arıtma varken gereksiz olduğunu düşünüyorum. Atık su arıtma bedelini İl Özel İdaresi’nin ödemesi kaydıyla bizim tesisimize bağlantıyı kabul edebiliriz. İleride Yayla Sahili’ne Danişment, Koruklu da bağlanabilir.”

Yayla Köyü’ne yapılacak arıtmanın atık su deşarj bedelinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması şartıyla Yayla Sahili’ndeki  atık su arıtma tesisine bağlanması rızası oybirliği ile kabul edildi. 

Toplantı, S.S. 129 No’lu Paşayiğitliler Minibüs, Midibüs, Otobüs, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin tarife değişikliği talebi ise oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantı, 2 Avrupa Birliği projesi hakkında Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a yetki verilmesi konusunun ele alınması ile sürdü.

Maddeler hakkında bilgi veren CHP Grup Sözcüsü ve Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, sınır ötesi işbirliği programı kapsamında sanat sokağı oluşturulması ve yapay resif ve tarih müzesi projesinin kameralarla görüntülenmesi ve 3 noktadan halka led ekranlarla izletilmesine yönelik projeler hazırlandığını bildirdi ve bu projelerle ilgili Başkan Özcan’a yetki verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Her iki proje için de Başkan Özcan’a oybirliği ile yetki verildi.

Toplantıyı kapatan ve verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Özcan, alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını diledi.

Mart ayı Meclis toplantılarının 2. Oturumu 13 Mart 2018 Salı günü gerçekleştirilecek.