Keşan Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısının 1. oturumu,  dün gerçekleştirildi.

Saat 16.00 sıralarında başlayan,  Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda AK Parti’li Meclis Üyesi Yılmaz Değer mazereti nedeniyle izinli sayıldı.

Toplantı, Meclis gündemine Park ve Bahçeler ile İmar ve Şehircilik İşleri müdürlüklerinden gelen ilave maddelerin eklenmesi ile başladı.

Meclis gündemin ilk maddesi olarak 2014 Yılı Kesin Hesabının Meclis’çe görüşülmesi maddesini ele aldı ve madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Meclis daha sonra kanalizasyon katılım payının 1. taksidi ödeme süresinin uzatılması konusunu ele aldı. Madde hakkında bilgi veren Özcan, vatandaşa tebligat yapılması ile ilgili 50’ye yakın personelin görev aldığını ancak buna rağmen adres verilerindeki sıkıntılardan kaynaklı gecikmeler yaşandığını iletti ve temmuz ayı sonuna kadar süre uzatımına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Bu konuşmanın ardından oylamaya geçildi ve madde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis daha sonra 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20.maddesi gereğince Meclis Tatil ayının belirlenmesi konusu ele aldı. Yapılan görüşmeler sonrası Meclis, oybirliği ile tatil ayı olarak Ağustos ayını belirledi.

Meclis daha sonra Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere bir adet 4x2 dizel çift kabin kamyonet alınması hususunu ele aldı. Madde hakkında konuşan Özcan, ilaçlama ekibinin kullandığı mevcut bir aracın arazi koşullarına uygun olmaması nedeniyle yerine yenisinin alınması gerektiğini, mevcut aracın da sportif faaliyetlerde kullanılmasının planlandığını ifade etti. Araç alımı oy birliği ile kabul edildi.

Meclis, araç alımı maddesinden sonra Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nce Uzunköprü Devlet Hastanesi personeline yangınlara karşı koruma ve tatbikat konusunda 45 saat süre ile eğitim verilmesi ve sertifikalanması talebini görüştü.

Talebi ileten kurumun devlet kurumu olması nedeniyle Meclis’te, cüz-i bir miktar para talep edilmesi fikri oluştu ve 2 bin 500 TL bedelle işin yapılması kararlaştırıldı.

Meclis daha sonra Belediye sınırlarına dâhil olan Paşayiğit ve İzzetiye mahallelerinde faaliyet gösteren 16 üyeli 99 numaralı İzzetiye, 7 üyeli 129 numaralı Paşayiğit kooperatiflerine ait araçlara geçici çalışma ruhsatlarının uzatılması hususunu görüştü ve 1 yıl daha süre uzatımı oy birliği ile karara bağlandı.

Meclis daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen ve gündeme ilave edilen maddeleri ile aldı.

Keşan Belediyesi mülkiyetindeki Aşağı Zaferiye Mahallesi, 290 Ada 1 Parselin satışı, İspat Cami Mahallesi, 47 Ada, 37 parsele ait ilave imar planı talebi, Büyük Cami Mahallesi, 588 Ada, 22 Parsele ait imar planı değişikliği talepleri oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen ve besicilik firmasına ait yerin, konut dışı kentsel çalışma alanından depolama alanına dönüştürülmesi isteği de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. 

Meclis son olarak, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden gelen ve Erikli’de Yalı Caddesi’ndeki 1698’de No:20’de yapımı tamamlanan parka isim verilmesi konusunu ele aldı.

Madde hakkında söz alan Özcan, parka yaşı 85’i geçen ve Erikli Kooperatifi başkanlığı süresince Erikli’ye büyük hizmetleri olan Gazeteci Feyzullah Aktan’ın isminin verilmesini önerdi.

AK Parti ve MHP üyelerinin de olumlu görüş belirtmesi ve isabetli bir karar olarak nitelendirmesi sonrası parka oy birliği ile Feyzullah Aktan’ın ismi verildi.

Bu maddenin ardından konuşan Özcan, alınan kararların kente hayırlı olmasını temenni etti ve verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti.

Mayıs Ayı Meclis toplantısının 2. oturumunun 12 Mayıs 2015 Salı günü gerçekleştirilmesi ve saat 16.00’da başlaması kararlaştırıldı.