Sonay CAN

 

Keşan Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı dün yapıldı.

Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 16.00 sıralarında başlayan toplantıya, Keşan Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Mehmet Özcan başkanlık etti. Toplantıya AK Parti’li üye Mehmet Demirci, mazereti dolayısıyla katılmadı ve yapılan oylama sonucunda izinli sayıldı. Toplantı öncesinde, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, belediye başkanı, başkan yardımcıları ve meclis üyelerine meclis üyesi kimlik kartları ve rozetlerini dağıttı. Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

MARMARA VE BOĞAZLARI BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYE SEÇİMİ YENİLENDİ

İlk olarak, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği’ne, bir önceki mecliste seçilen 2 asil 1 yedek üyenin iptal edilerek 1 asil 1 yedek üye seçilmesi konusunun da gündeme alınması oybirliği ile kabul edildi.

BERKİN ELVAN ADINDAN GERİ DÖNÜŞ YOK!

Ardından AK Parti Grubu’nun Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde Berkin Elvan Çocuk Parkı ismi verilen parkın adına Keşan kamuoyundan tepki geldiği ve infiale yolaçtığı ileri sürülerek Keşan Belediye Meclisi’nin bu isimden vazgeçmesi şeklindeki önergesinin gündeme alınması, yapılan oylama sonucu oyçokluğu ile reddedildi ve önerge gündeme alınmadı.


AKTAN: BOMBOŞ SOKAKTA ÖLDÜRÜLEN 15 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUKTAN BAHSEDİYORUZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Grup Sözcüsü Cengizhan Aktan, infial yaratacak bir durumun söz konusu olmadığını belirterek şöyle dedi:  “Öncelikle bu konuda belediyeye gelen bir dilekçe yok. Böyle bir infial uyandırdığına dair belediyeye gelen herhangi bir şey yok. Kaldı ki Berkin Elvan 15 yaşında bir çocuk.  Bir takım insanlar tarafından hiçbir dayanağı olmadan terörist ilan edilebiliyor.15 yaşında bir çocuğun hiçbir sebep yokken öldürülmesinden bahsediyoruz. Son günlerde de basında da izliyorsunuz. TOMA’lardan çekilen görüntüler ortaya çıktı. Vuran kişiler de ortaya çıkıyor yavaş yavaş. Bomboş sokakta bir çocuğun öldürülmesinden bahsediyoruz. Gezi olayları bu ülkede bir demokrasi hareketidir. Bu olayların içinde olmayan ama bu olaylar sebebiyle canına kast edilmiş, öldürülmüş bir çocuğun isminin bu parka verilmiş olması demokrasi mücadelesinin isminin konmasıdır. Dolayısıyla biz bu ismi geri çekmeyi düşünmüyoruz. Kaldı ki basında bununla ilgili   şeklinde tehditvari bir takım açıklamalar da yapıldı. Belediye Meclisi aldığı bir kararı tehditlerle geri çekerse, bu meclisin aldığı hiçbir karar bundan sonra güvence altında olmaz. Bu nedenle, meclisin tutumunu doğru buluyoruz.”

BELEDİYENİN 2013 YILI KESİN HESABI PBK’YA HAVALE EDİLDİ

Konuşmanın ardından gündemin ilk maddesinde yer alan Keşan Belediyesi’nin 2013 yılı kesin hesabının görüşülmesi konusu, 5 gün sonra yapılacak ikinci oturumda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

MECLİS, AĞUSTOSTA TATİL

“5393 Sayılı Belediye Kanunu”nun 20. Maddesi gereğince Meclis tatil ayının belirlenmesi konusu da görüşülerek, tatilin ağustosta olması önerisi oybirliği ile kabul edildi.

YENİ MAHALLELERİN İÇME VE KULLANMA SUYU BEDELİ BELİRLENECEK

Belediyeye yeni bağlanan İzzetiye ve Paşayiğit mahallelerinde kullanılan içme ve kullanma sularının, metreküp birim fiyatının meclisçe ele alınması konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İZZETİYE VE PAŞAYİĞİT MİNİBÜSLERİNE GEÇİÇİ RUHSAT

Belediye sınırlarına dahil olan Paşayiğit ve İzzetiye mahallelerinde faaliyet gösteren D4 yetki belgeli 16 üyesi ile 99 No’lu İzzetiye Kooperatifi ve 7 üyesi ile 129 No’lu Paşayiğit Kooperatifi’ne ait araçların D4 belgelerinin iptal edilerek, Geçici Çalışma Ruhsatı ile faaliyetlerine devam etmesi konusu meclis tarafından ele alındı. Bu araçlara, şehir içi ulaşıma entegrasyon amacıyla bir yıl süreyle geçici ruhsat verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

BELEDİYEYE DAİMİ AVUKAT ALINACAK

Meclis, Keşan Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün aktif hale getirilerek, belediyede tam zamanlı sözleşmeli avukat çalıştırılması ve yasal alt sınır olan 2 bin 060 TL maaş ödenmesini de oybirliğiyle kabul etti.

ARSALAR TAKAS EDİLDİ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen bir adet takas konusu da görüşüldü. İmar Yolu’nda kalan ve mülkiyeti Kenan Özcan ve Aysel Özcan adına kayıtlı olan 211 ada ve 134 parsel ile 211 Ada 41 parselin, 12 bin 500 TL bedel belediyeye ödenmek şartıyla, “3194 Sayılı İmar Kanunu”nun 17. maddesi gereğince takası oybirliği ile kabul edildi.

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYESİ BAŞOL

Gündem maddelerinin sona ermesinin ardından, oturum başında gündeme eklenen Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği’ne 1 asıl 1 yedek üye seçilmesi konusu da görüşülerek asıl üyeliğe Yılmaz Başol, yedek üyeliğe Feridun Tümer oybirliği ile seçildi.

İKİNCİ OTURUM SALI GÜNÜ

Keşan Belediye Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konuları görüşeceği Mayıs ayı ikinci oturumunu13 Mayıs 2014 Salı günü gerçekleştirecek.

Oturum saat 16.00’da başlayacak.