Keşan Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı olağan toplantısı dün yapıldı.

Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 16.00 sıralarında başlayan toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlık etti. Toplantıya,  CHP’li üyeler Sabri Küçükkarakaş, Zeynep Gürel, AKP’li üyeler Necati Görür ve Ercan Dağlı, MHP’li üyeler Aydın İstek, Erkan Gege, Cem Taşkın ve Bağımsız Üye Orhan Süzen mazeretleri nedeniyle katılmadı.

3 EK MADDE GÜNDEME ALINDI

Özcan, 2013 yılının son Meclis toplantısının gerçekleştirildiğine vurgu yaptı ve Meclis üyelerine verdikleri katkılar nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra gündeme Anafartalarspor Kulübü’ne Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde tahsis yapılması, İspat Cami Mahallesi’nde bir kişiye ait plan tadilatı isteği ve S.S. 25 No’lu Şehiriçi Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ücret tarifesinin yenilenmesine ilişkin istekleri oy birliği ile ilave edildi.

HARCAMA KALEMLERİ ARASINDA MÜNAKALE YAPILDI

Meclis ilk olarak, Keşan Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesinin harcama kalemlerinde kullanılmayan ödeneğin, diğer kalemlere aktarılması, konusunu ele aldı. Çoğunluğu Keşan Belediyesi zabıta personelinin maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusuna ayrılan münakale hakkında, Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen, Meclis’e bilgi sundu. Yapılan işlemin muhasebe tekniği açısından gerekli olduğunu anlatmasından sonra bu madde oybirliği ile kabul edildi.

BÜYÜK CAMİ MAHALLESİ’NDEKİ DÜZENLEME İÇİN 6 BİLİRKİŞİ BELİRLENDİ        

Keşan Belediye Meclisi toplantısı, Kadastro Müdürlüğü’nce Büyük Cami Mahallesi’nde 22-a uygulaması işlemleri esnasında mahalle halkından bilirkişi olarak altı adet üye seçilmesi ile sürdü. Konu hakkında Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’ndan istenen, şartları taşıyan kişilerin listesi görüşüldü. Hasan Nalbantoğlu, Halil Kurt, Ali Atıcı, Hüseyin İnce, Sezai Konukçu ve Tunay Adanır’ın yer aldığı listeyi Meclis de oy birliği ile onayladı.

ANAFARTALARSPOR’A YER TAHSİS EDİLDİ

Daha sonra, gündeme ilave edilen Anafartalarspor’un, Aşağı Zaferiye Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 3 bin 680 m2’lik arsanın sportif faaliyetlerde kullanılmak üzere isteğini içeren madde görüşüldü. Sözkonusu yer oy birliği ile 10 yıllığına yıllık 100 TL sembolik bedelle sportif faaliyetlerde kullanılmak amacıyla Keşan Anafartalarspor Kulübü’ne tahsis edildi.

PLAN TADİLATI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Meclis, daha sonra İspat Cami Mahallesi’nde bir kişiye ait plan tadilatı isteğini görüştü. Bu madde hakkında İmar İşleri Müdürü Sebahattin Eren’in bilgi vermesinden sonra bu madde İmar Komisyonu’na havale edildi.

YENİYILIN İLK ZAMMI MİNİBÜSLERE…

Keşan Belediye Meclisi son olarak ve S.S. 25 No’lu Şehiriçi Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ücret tarifesinin yenilenmesine ilişkin isteğini görüştü. Buna göre; daha önce 1.50 TL olan bindi-indi 1.60 TL, 1.75 TL olan terminal 2 TL’ye yükseldi. 1 TL olan öğrenci ücreti ise aynı kaldı. Yeni tarife, oybirliği ile kabul edildi.

MECLİS ÜYELERİ YEMEKLE VEDA EDECEK        

Toplantıyı kapatan, verdikleri katkılar nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür eden ve alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını dileyen Mehmet Özcan, 2014 yılının ilk Meclis toplantısının 9 Ocak 2014 Perşembe günü yapılacağını ve oturumun saat 16.00’da başlayacağını bildirdi. Özcan, Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi mevcut meclis üyeleriyle son kez, geleneksel hale getirdikleri yemek organizasyonunu bu yıl da yapacaklarını belirterek sözlerini sonlandırdı.