HABER MERKEZİ

Saat 11.00 sıralarında başlayan açıklama; Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde yapıldı.

ıklamaya; Helvacıoğlu, Şapçı, Kaymaz’ın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşan TSO Başkan yardımcıları; Kadir Mutaf, Murat Arıkan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Ataklı ve Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik de katıldı.

ıklamada ilk olarak Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu konuştu.

HELVACIOĞLU: “19 KASIM COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına giden bir süreç yaşandığını belirten Helvacıoğlu, “Dönemimizde Keşan’ın Kurtuluş Bayramı organizasyonlarını her yıl arttırarak daha coşkulu kutlamak istiyoruz. 19 Kasım Kurtuluş Bayramımızı odalarımız ve borsamızla ve tüm Keşan halkıyla birlikte gerçekleştireceğiz. Etkinliklerimiz 15 Kasım'da Kurtuluş Koşusu ile başlıyor. Saat 10.00’da Feride Mehmet Çuhacı Ortaokulu önünde yapıyoruz. 16 ve 17 Kasım cumartesi ve Pazar günü Kapalı Spor Salonu'nda satranç turnuvası gerçekleştireceğiz. 18 Kasım Pazartesi günü tiyatro salonumuzda Ömer Köroğlu'nun şiir dinletisi ve müzik dinletisi ile Arif Güven dostumuzun da sunuculuğunda çok özel bir akşam yaşayacağız. ” dedi.

HELVACIOĞLU: “KURTULUŞ BAYRAMI’NDA ESKİ BAYRAMLARI YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

19 Kasım 2019 Salı günü Kurtuluş Bayramı coşkusunu tüm vatandaşlarla birlikte yaşayacaklarına işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “19 Kasım’da kurtuluş etkinliklerimiz var, Artı Çarşı’nın açılışı var yine o gün Kurtuluş Caddesi'nin çarşı alışveriş etkinliği olacak. Esnaflarımıza duyuruyoruz bütün oda üyelerimize ve borsa üyelerimize duyuruyoruz. Kurtuluş Bayramı’nda eski bayramları yaşatmak için çalışıyoruz. O gün meslek örgütlerinin Bayram alanından geçişleri için herkesin hazırlanmasını istiyoruz. O gün Avcılar derneğimiz, Bakkal ve Manavlar Odamız o gün Lokantacılar Odamız,  o gün Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız, tüm esnaf odalarımızın her bir üyesi, spor kulüplerimizin hepsinin o gün geçit töreninde olmasını istiyoruz. Geçit töreninde esnafımız promosyon ürünleri ile broşürlerini vatandaşlarımızla buluştursunlar. Ayrıca 19 Kasım akşamı Bursa Çalgıcı Mektebi konserimiz olacak. Çok sevecek herkes bu Çalgıcı Mektebi konserimizi. İzzetİkram pazarımız Kurtuluş etkinliklerinde yöresel ürünlerle var olacaklar.” şeklinde konuştu.

KAYMAZ: “GÜZEL BİR ETKİNLİĞE BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ”

Helvacıoğlu’nun ardından Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz söz aldı.

Kaymaz, 19 Kasım etkinliklerinde, belediye, Keşan Ticaret Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası olarak güzel bir birlikteliğe imza atacaklarını dile getirdi ve tüm vatandaşları coşku içerisinde birlik beraberlik içerisinde dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olmaya davet etti.

ŞAPÇI: “çocukluğumuzdaki yaşadığımız o güzel heyecanı yeniden birlikte yaşamak istiyoruz”

Kaymazın ardından Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı görüşlerini aktardı.

Keşan’daki eski bayramların tadını unutamadıklarını belirterek konuşmasına başlayan Şapçı, şunları söyledi: “Bizim çocukluğumuzdaki yaşadığımız o güzel heyecanı yeniden birlikte yaşamak istiyoruz. Belediye Başkanımızla bu konuda birçok kez konuşmuştuk o da teşekkür ederiz böyle bir imkanı bize tanıdır. Eski bayramlardaki gibi oda, borsa, meslek odaları üyelerinden Esnaf Odaları üyeleriyle beraber bir geçiş töreni yapalım istedik. Önceden hepimizin bildiği üzere küçük promosyon hediyeler halka dağıtılıyordu. Yine bu sene de gerçekleştirmek istiyoruz. Kurtuluş Caddesi'nde her yıl düzenlediğimiz ve üzerine katarak sürdürdüğümüz Kadir Bey'in önderliğinde başlayan Kurtuluş Günü Alışveriş Etkinliklerimiz olacak. Bu yıl bu etkinlik 19 ve 20 Kasım’da olmak üzere 2 gün olacak. Ayrıca Belediye Başkanımızın çalışmaları ile tamamlanmış olan Artı Çarşı’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Yine İzzetiyeli kadınlarımızın gerçekleştireceği Keşan'dan Enez'e İpsala'ya örnek olacak kadın kooperatifçiliğini de anlatacak İzzetİkram Pazarımızı kuracağız. Bu etkinliklerde tüm kurumlarımızla birlikte olacağız. Destek veren herkese teşekkür ederiz. 19 Kasım Keşan’ın kurtuluş etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyoruz.”

MUTAF: “FARKLI ETKİNLİKLERİN KEŞAN’A PRESTİJ KATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

ıklamada son olarak Keşan TSO Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf söz aldı.

Mutaf şunları kaydetti:   “Bu sene Kurtuluş Caddemizde 8.sini gerçekleştireceğimiz Kurtuluş Caddesi alışveriş günleri etkinliğimizi yapacağız. Etkinliğimizi her sene üzerine koyarak devam ettiriyoruz. Hem alışveriş günü aynı zamanda bir sosyal etkinlik yaratmak hedefindeyiz. Bu sene 2 yeniliğimiz olacak. Biri Belediyemiz, Odamız ve Borsamızın ortak girişimleriyle İzzetİkram Pazarı.  19-20 Kasımda yaklaşık 40'a yakın kadın üreticimizin kendi özel emekleri ile hazırladığı pazar olacak. Bu etkinliği çok önemsiyoruz. Ayrıca bir de bu senede yenilik olarak ilk defa Keşan'da bir caddede sokak basketbolu turnuvası düzenlenecek.  Buna ciddi katılımın olacağını düşünüyoruz. Farklı etkinliklerin Keşan’a prestij katacağını düşünüyor ve şimdiden tüm halkımızı bu etkinliklere bekliyoruz.”