Toplantıda, belediyecilik ve genel siyaset ile ilgili konuların tartışıldığını bildiren Mehmet Özcan, “Cuma ve Cumartesi günleri genel merkezin daveti üzerine partili Belediye Başkanları toplantısına katıldım. Cuma ve Cumartesi toplantılarımız oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz oldu. Genel siyasetle ilgili görüşmelerimiz oldu. Cumartesi günü programımız son buldu.” şeklinde konuştu.

CUMA GÜNÜ TAŞINACAĞIZ

Pazaryeri projesinin resmi açılışı ile ilgili konuşan Özcan şunları söyledi: “ Açılış için 4 Aralık garanti gibi. Bugün arkadaşlarla açılış programımızın ana hatlarını oluşturacağız. Açılışa davet edilecek komşu belediyeler olacak. Taşınma işlemi belediyemiz birimleri açısından fiilen başladı. Yeni yerimizde bir iki elektronik eksik var. Cuma günü taşınacağız gibi duruyor.”

Mehmet Özcan, Belediyenin mevcut binasının nasıl değerlendirileceğine dair kararı da belediye meclisi ile beraber vereceklerini söyledi.

Gazetecilerin “Bundan sonraki hedefler nelerdir?’” sorusunu yanıtlayan Mehmet Özcan, Eski itfaiye diye adlandırılan yer, Büyük Meydan Projesi ve Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesi hakkında şu açıklamalara yer verdi: “Eski itfaiyenin olduğu yer, büyük meydan projemiz ve şehirlerarası otobüs terminali hedeflerimiz arasındadır. Öncelik eski itfaiye diye adlandırdığımız yerdedir. Biz pazaryerini gündeme getirirken orasını da konuştuk.”

Eski İtfaiye diye adlandırılan yerin öncelikli projeleri olduğunu bildiren Mehmet Özcan, “Eski itfaiye alanını bugüne kadar bekletmemin gerekçeleri vardı. Balık pazarının yanındaki otoparkla eski itfaiye alanını yedek alan olarak tutmayı hedefledik. Şimdi eski itfaiye alanının olduğu yerde yeni bir kompleks yapmak üzere küçük bir imar tadilatımız olacak. Ana hatlarıyla proje, 6 dönümlük alanda uygulanacak. Yerde kot farkı olduğundan yer altına 3 kat 500 araçlık otopark olacak. Zeminde 30 adet işyeri ve 200 kişilik nikah salonu, orada bulunan itfaiye personeline ufak bir istasyon, üstüne 2 adet bin 200 ve bin 400 kişilik düğün salonu olacak. Projemiz bu. Şehirlerarası otobüs terminali ve meydan projemiz sırada. 2017 yılı içerisinde bunları hayata geçirmeye çalışacağız.”  şeklinde konuştu.

AMACIMIZ İNSAN SAĞLIĞI

Rafet Sezen’in “SYDV 5 bin 800 kalorili kömür bulamadıysa gariban vatandaşa kömür dağıtılmasın mı?” şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Özcan, “Devlet bu konuda aciz kalamaz. Vatandaşın bulduğu kömürü devlet bulamıyorsa böyle bahaneler üretmek mantık işi değil. Ben Keşan’a özel bir statü ayarlanmasını beklerdim. Bırakın CHP’yi, MHP’yi bu konuda siyasetin yeri olmamalı. Bu havayı hepimiz soluyoruz. Amacımız insan sağlığı.” dedi.

Hava kirliliğinin geçen yıla göre azaldığını bildiren Mehmet Özcan son olarak şunları söyledi: “Geçen yılki dönemlere göre çok daha iyi. Ama dingin, rüzgârsız ve çok soğuk bir hava daha yaşamadık. Şimdi geçen yıla göre çok iyi gibi duruyor. Kazanlardaki denetimlerimiz devam etmektedir.”