13 Ağustos 2014 tarihli Keşan Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce, Keşan Belediyesi’ne borcu bulunan, aralarında tanınmış iş adamlarının da bulunduğu 50 kişinin hesaplarına bloke konulması amacıyla hazırlanan icra dosyasında, ilgili imzanın adı yazılan başkan yardımcısına ait olmadığı öğrenildi.

254 TL ile 1.068 TL arasında borçları nedeniyle düzenlenen ve borçlarını ödemedikleri için hesapları bloke edilen 50 kişinin ismi geçen icra dosyasında, Keşan Belediye Başkanı Harun Komanlı’nın adı yazılı iken, imzanın Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik’e ait olduğu öne sürüldü.

Görevden alınan Harun Komanlı’nın resmi imzası gazetemizde yer alırken, Salim Şevik’in Belediye’nin resmi işlerinde kullandığı imza ile icra dosyasının altında yer alan Harun Komanlı’nın isminin altındaki imzanın da birebir aynı olduğu görüldü.

Öte yandan, Harun Komanlı’nın görevden alınmasının sebebinin, aralarında tanınmış iş adamlarının çok küçük meblağlarda ve sadece işçilerinin zafiyetinden kaynaklanan bir kasıtsız ödeme gecikmesi nedeniyle hesaplarına bloke konulması ve sorumlusu olarak da bilgisi olmadığı halde Harun Komanlı olarak gösterildiği iddia edildi.

BAŞKAN KOMANLI’NIN GÖREVDEN ALINMASI İLE İLGİLİ ‘YÜKÜMÜZ AĞIR’ DEMİŞTİ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, önceki gün yaptığı açıklamada, görülen bir lüzum üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı’nın görevinden ayrıldığını bildirmişti.

Özcan, “Görülen lüzum üzerine görev değişikliği yaptık. Keşan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü sürede gösterdiği emek ve hizmet nedeniyle Harun Bey’e teşekkür ettik. Yükümüz çok ağır. Daha fazla yük alacak bir başka arkadaşa görev vermek niyetiyle görevini bıraktırdık. Kendi grubumuzda toplanıp arkadaşlarımıza danışarak, ortak kanaatte bulunduğumuz bir arkadaşımızı görevlendireceğiz.” demişti.