Keşan Belediyesi’nde çalışan 10 işçinin görevine, 30 Haziran 2014 Pazartesi günü son verildiği öğrenildi.

Keşan Belediyesi’nde Su İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Sertan Özmen, Mustafa Adanır, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan Sebahattin Kuzakçı, Orçun Kavçın, Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Erdem Tunca, İmar İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Göksel Paçaman, Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Harun Sarıçan, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Mustafa Emeç, Murat Avcu ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bir büro elemanının görevine son verildiği, taraflara 1 Temmuz 2014 Salı günü Keşan Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan imzalı yazı ile bildirildi.

Yazıda şöyle denildi:

“Belediyemizde hizmet alımı ihalesi kapsamında Erdoğanlar Tem. Pey. Oto. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. ile aramızda düzenlenen ve 01.01.2014 - 30.06.2014 tarihleri arasını kapsayan hizmet alımı sözleşmesi 30.06.2014 tarihi itibarı ile sona erdiğinden Belediyemizdeki görevinize son verilmiştir.

Bilgilerinize rica ederim.”

Öte yandan, 10 işçinin işlerine son verilmesiyle ilgili yazı elden teslim edilirken, maaş, tazminat ve diğer yasal haklarının ise ödenmediği bildirildi. Bazı işçilerin 5-6 aylık maaşlarının içeride olduğu, bazı işçilerin ise sigortalarının eksik ödendiği de iddia edildi.

İşten çıkarılan 10 işçinin yanısıra, 4 işçinin de maaşını alamadıkları için kendilerinin istifa dilekçesi verdikleri de öğrenildi.