Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri, 13 Aralık 2016 Salı günü akşamı, ilçedeki hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla şehir merkezindeki kazan dairelerinde kontroller gerçekleştirdi ve kömür sevkiyatı yapan firmaları kömürlerini sevkiyat anında yerinde denetledi.

Keşan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kazan kontrollerinde; kalorifercinin ateşçi belgesi, kaç apartmanda kalorifer yaktığı, kazanın TSE veya tip emisyon belgesinin olup-olmadığı, kazan dairesi havalandırmasının uygunluğu, kazan yakma talimatı olup-olmadığı, baca temizliğinin yetkili firmalar tarafından yapılıp-yapılmadığı, yakma tekniğinin uygun olup olmadığı, boş torbaların bertaraf edilmesi ile kömürün alındığı firmanın adı-adresi ve satış izin belgesinin olup olmadığı gibi bilgilerin kontrol edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca sevkiyatı yapılan kömürlerin torbalarının Nisan 2016’da Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan kararlara uygun olup-olmadığına özellikle dikkat edildiği ve uygun olmayan firmaların kömürlerinin toplatıldığı dile getirildi. Açıklamada, apartman yöneticilerin bu konuda kurallara harfiyen riayet etmesi gerektiği, uymayanlar hakkında kömür firması ile birlikte apartman yöneticisine de idari ceza uygulanabileceği belirtildi. 

Açıklamada, Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu'nun almış olduğu karar uyarınca, sabah 06.00-09.00 akşam 16.00-19.00 saatleri arasında bacada kesinlikle duman olmaması gerektiği, bu saatler dışında kazanın yakılması gerektiği de kalorifercilere tebliğ edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca yerli kömür kullanan apartmanların kömür yakımı sırasında kireç kullanımına da riayet etmesi istendi. Yakma tekniklerine ve yakma saatlerine uymayan ateşçilere de cezai yaptırımlar uygulanacağı yinelendi.