Keşan Belediyesi’nin 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği resim yarışmasının ödül töreni, dün gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen, saat 10.30’da başlayan program, Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli Damla Özçakır’ın sunumunda gerçekleştirildi.

Törene; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Büker, belediye birim amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran konuştu.

Giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılması adına Dünya Su Günü’nün kutlandığını ifade eden Başaran, “Birleşmiş Milletler raporlarına göre su tüketme alışkanlıklarımızı hızla değiştirmezsek 15 yıl sonra sahip olunan su ancak Dünya nüfusunun %60’ına yetecektir. Su Dünyada dengeli bir dağılım sergilememektedir. Su zenginliği bakımından ülkemiz orta halli ülkelerin maalesef son sıralarında yer almaktadır. Eğer su tüketimine dikkat etmezsek su bakımdan fakir ülkeler seviyesine inceğiz. Dünyanın ¾’ü sularla kaplı. Ancak bu ¾’ün sadece içilebilir tatlı su kaynağıdır. Kirlenen; toprağı suyu ve havayı geri getiremeyiz. Su çok önemli bir madde ve çok dikkatli kullanılmalı. Öğrencilerimiz suyun tasarruflu kullanımı için herkesi uyarmalı. Öğrenciler olarak sizler suyu harcarken iki kere düşünün ve düşündürün.” dedi.

Başaran’ın konuşmasından sonra mikrofona Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan geldi.

İnsan vücudunun %70’e yakının sudan oluştuğuna dikkat çekerek başlayan Aktan, “İnsan vücudunda aynı zamanda kan da çok önemlidir. Nasıl ki kan vücudumuzdan aktığında hayatımızı kaybediyorsak dünya için de su bu kadar önemli. Bu nedenle içilebilir ve kullanılabilir sularımızı korumak zorundayız. Yerüstü ve yer altı sularımızı korumak zorundayız. Suyu israf etmeden kullanmak zorundayız. Sanayileşirken, sanayi suyuyla yer altı sularını kirletmemek zorundayız. Suyun tasarruflu kullanımı için sizleri davet ettik, umarım ömrünüz boyunda bu günü ve öğrendiklerinizi unutmazsınız.” şeklinde konuştu. 

Etkinlikte daha sonra Kulis Sanat Tiyatrosu tarafından Gölgenin Canı adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Büyük beğeni ile izlenen oyun sonrası oyunculara Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan tarafından çiçek takdim edildi.

Etkinlikte daha sonra ödül törenine geçildi.

3. olan Anafartalar İlkokulu Öğrencisi Ezel Senem Bilici’ye tablet bilgisayar ödülü ve plaketi Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran, 2. Olan Nevzat Kahraman İlkokulu Öğrencisi Nisa Ceylan’a oyun konsolu ve plaketi Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Büker, 1. Olan Rasim Ergene İlkokulu Öğrencisi Haticesu Öztürk’e dizüstü bilgisayar ödülü ve plaketi Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan tarafından verildi.

Tören, resim yarışmasına katılan öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.