HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü organizesiyle, Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilciliği ve GAZDAŞ işbirliğinde düzenlenen toplantı, Keşan Belediyesi’nin Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ndeki Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek ve saat 14.00’te başladı.

Toplantıya Çevreden Sorumlu Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın, GAZDAŞ Trakya Bölgesi Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir, Makine Mühendisleri Odası Edirne Şube Başkanı Mehmet Efe, Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar ve Makine Mühendisleri Keşan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin katıldılar.

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerinin; hava kirliliğinde mevcut durum, İl Mahalli Çevre Kurulu kararları, bu kararlara uyulmaması durumunda uygulanacak idari yaptırımlarla ilgili bilgilendirmeler yaptığı toplantıda ilk olarak konuşan Aydın, Keşan Belediyesi olarak 2008’den bu yana Keşan’daki hava kirliliğinin azaltılması amacıyla çeşitli çalışmalar yapmaya başladıklarını belirterek “Bu kapsamda kömürcülerimiz, kalorifer ateşçilerimiz ve apartman yöneticilerimiz ile toplantılar yapmaya başladık. Kendilerini bilinçlendirdik. Kazan denetimleri yapmaya başladık. Makine Mühendisleri Edirne Odası ile yaptığımız sözleşme gereği bu çalışmalarımızı daha da geliştirdik. Bu nedenle bu çalışmalarda bizlere destek veren Edirne Makine Mühendisleri Odamıza ve GAZDAŞ Yetkililerine, kömür firması sahiplerimize, apartman yöneticileri ve kalorifer ateşçilerimize teşekkür ederiz. Gazdaş’ı da artık bu işin içerisine aldık. Keşan’da şu anda %20 doğalgaz kullanımına geçildi. Bu da iyi bir rakam” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan Makine Mühendisleri Odası Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin de kazan yakma teknikleri hakkında ateşçileri bilgilendirdi,

Şahin’in ardından söz alan Arzu Akbunar da Keşan’ın 2013 yılında Marmara Bölgesi’nin hava kirliliği konusunda en kirli ilçe olduğunu vurgulayarak “ Yaptığımız çalışmalarla bu kirliliği bir hayli düşürdük. Apartman yöneticilerimiz kömür alırken 4800 kaloriden düşük kömür almamalılar. Dış ortam sıcaklığı 15 dereceye düştüğünde, 06.00- 09.00 ve 16.00- 19.00 saatleri dışında kaloriferler yakılabilir. Ayrıca 3 büyük mahallemiz için de ayrı yakma saatleri belirledik. ” dedi.

Akbınar daha sonra Mahalli Çevre Kurulu Kararları ile ilgili bir sunumu katılanlara sundu ve bilgiler verdi.

Akbunar’ın sunumunun ardından Pekdemir söz alarak GAZDAŞ’ın çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek “ Keşan’da 66 adet anlaşmalı ve belgesi olan doğalgaz firması bulunuyor. Buradan basın aracılığı ile vatandaşlarımızın doğalgaz işlemlerini bu anlaşması olan firmalara yaptırmalarını istiyorum. Merdiven altı firmalara  itibar gösterilmemesi lazım.  Çünkü sonuçta bu sonuçta can kayıplarına neden olabilir.” Dedi.

Son olarak konuşan Efe de, Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi olarak Keşan’daki doğalgaz çalışmaları konusunda üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirterek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Toplantı konuşmaların ardından soru cevap şeklinde sona erdi.