Keşan Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve 14 Ağustos 2016 Pazar günü başlayan XIV. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nda ödül töreni 19 Ağustos 2016 Cuma günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

Keşan Belediye Başkanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ile Edirne Gençlik Hizmetleri 
ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen turnuva, Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

133 SPORCU’DAN 11’İ YABANCI UYRUKLU, 35’İ KEŞANLI

Turnuvaya 214 ön kayıt yapılmasına rağmen 122’si Türk, 6’sı Azeri, 3’ü Gürcü, 1’i Bulgar, 1’i de Özbek olmak üzere 5 ülkeden 133 satranççı kesin kayıt yaptırdı. Katılımcılardan 35’inin Keşanlı olduğu da açıklandı.

SPONSOR OLARAK TURNUVAYI DESTEKLEYEN KURUM VE İŞLETMELER

Keşan Belediye Başkanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Edirne Gençlik Hizmetleri 
ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen turnuvaya; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası, Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası, Bendis AVM İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş., ÇEVKA İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti., Hacıköylü Yazıcılar Mobilya, Zümbüller Kereste Yapı Malzemeleri, Çelik İnşaat, Özel Keşan Hastanesi, Tarhan Yapı,Keşan Fırıncılar Derneği, Dinç Kuyumculuk, Özbek Kuyumculuk, Muratsport, Saros Hotel, Şapçı Prestige Hotel, Taşkın Otel de verdikleri katkılarla sponsor oldular. Keşan Belediyesi turnuvaya katkı veren sponsorlara da plaket takdim edilecek.

HAKEMLER    

Turnuva Direktörlüğünü İlker Sarıtekin’in yaptığı turnuvanın başhakemliğini Ahmet Uçtu, Başhakem Yardımcılığı’nı Derya Özkan, hakemliklerini de Selda Elden, Arda Kılınç, Mustafa Alcan, Mustafa Çakır, Rıdvan Bilgin, H. İlayda Değirmenci yapıyor. Turnuvada gözlemci olarak da Aslan Goler görev yapıyor.

ÖDÜLLER

Toplam 25.000 TL para ödülü verilecek turnuvada; genel sıralamada ilk 14'e girenlere, en iyi 7 Türk sporcuya, en iyi 3 kadın sporcuya, en iyi 16 yaş ve altı 8 sporcuya, en iyi 12 yaş ve altı 8 sporcuya para ödülü verilecek. Turnuvada ayrıca emektar sporcuya anı plaketi en küçük sporcuya da anı madalyası verilecek. Turnuvada ayrıca en iyi 9 yaş ve altı 10 Türk sporcuya da satranç takımı hediye edilecek.