AYGÜL KONAR

Tedbirlerin sıkılaştığına dikkat çeken Belgin İba, “Sabah vali bey ile görüştüm. Beyendik’te biraz sıkıntı var. Tedbirleri arttırıyoruz. İnşallah bu sayıları kontrol altına alacağız” dedi.

“TEDBİRLERİ SIKILAŞTIRIP KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

1 Mart itibariyle Edirne genelinde kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili öngörülerini paylaşan Başkan İba, “Bu hafta tedbirleri sıkılaştırıp bununla ilgili vali bey İl Hıfzıssıhha Kurulu ile toplanacak. Bizim Edirne merkezde sayılarımız yüksek değil. İpsala’da sayılarımız yüksekti. Birkaç gündür de Keşan’da sayılar yükselmeye başladı. Tedbirleri sıkılaştırıp kontrol altına almaya çalışıyoruz. İnşallah sayılar kısa sürede düşer. İpsala’da vaka artışları durdu biliyorsunuz. Her gün biraz daha azalıyor. İpsala ile etkileşimli olduğu için Keşan’da vakalar başladı. Özellikle Beyendik’te kontrol altına alınmak için tedbirler arttırıldı. Henüz il ile ilgili bir karar çıkmadı. Netleşen bir durum yok. Gün be gün takip edilecek” ifadelerine yer verdi.

“BURADA VATANDAŞLARIMIZA SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulunan Belgin İba, “Vatandaşlarımız tedbirlere ne kadar uyarsa, açılma konusunda görüşmeler daha sıkılaşabilir. Biliyorsunuz, kararlar artık yerelde. Vatandaşlarımız bu konuda biraz daha duyarlı olursa özellikle hafta sonu kısıtlamasında biraz gevşeklik olduğunu gördük. İnsanlar ‘Markete gidiyorum, bakkala gidiyorum’ şeklinde kendi bölgesinde dışarı çıkıyorlar. Vali bey o konuda da tedbirlerini arttırdı. İnsanlarımız biraz daha dikkat ederse bölgemizde sayılar kontrol altına alınırsa, biz de biran önce kısıtlamaları kaldırmak istiyoruz. Esnafın sıkıntısını biliyoruz. Burada vatandaşlarımıza sorumluluk düşüyor. Dediğimiz gibi vatandaşlarımız ne kadar tedbirlere uyarsa, bizim elimizi güçlendirecek. Bizler vatandaş olarak dikkat edersek, tedbirlere uyarsak, bulaşı engellersek biran önce kapalı olan işyerleri açılabilir. Artık yaşlılarımızı aşıladık, ölüm riskimiz azaldı. Sayılarımız da düşüyor, kayıplarımız hep yaşlı vatandaşlarımızdı. Aşılamada 65 yaşa kadar indik hatta altındaki riskli grupları da aşılıyoruz. Kayıp anlamında korkumuz azaldı. Sayılarımız her gün azalıyor. Risk gruplarımız aşılandı ama kısıtlamaların kaldırılması konusunda sayıların düşmesi gerekiyor. Şu an riskli gruptayız. İnşallah biran önce biter. Bölgemizde tedbirler arttırıldı, arttırılmaya da devam edecek. Özellikle vakaların arttığı ilçelerimizde, beldelerimizde gün be gün takip ediliyor” diye konuştu.

“VAKA ARTIŞLARININ SEBEBİNİN YAPILAN KONGRELER DEĞİL”

Vaka artışlarının sebebinin yapılan kongreler ile ilgili olmadığını vurgulayan Başkan İba, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Vaka artışlarının sebebi bahsedildiği gibi kongreler değil. Mevlitler, cenazeler, taziyeler olduğunu düşünüyorum. Biz kongre ile ilgili, kongreye gelen bütün üyelerimizi takip ettik. Kongreler ile ilgili bağlantılı bir tane bile vaka yok.”