Programın açılışında ilk konuşmayı Harun İstek ve Aydın İstek adına Bendis AVM Müdürü Onur Kıratlılar gerçekleştirdi. Kıratlılar, şunları söyledi: “2014 yılında fizibilite çalışmalarına başladığımız Bendis AVM’nin yerli ve yabancı dünya markalarıyla işbirliği içerisinde bulunarak 350 kişinin istihdam ettiği Trakya’nın en büyük açık alışveriş merkezi unvanını kazanarak 1 Temmuz 2016 tarihinde hizmete açmış bulunmaktayız. Bendis AVM bulunduğu konum mağaza karması ve büyüklüğü itibariyle tüm Trakya halkını bir arada toplayan bir yaşam merkezi haline gelmiştir. Saros körfezi geçiş noktası olması sebebi ve sınır kapısı olmasıyla sebebiyle yabancı turistlerinde ilgisini çekerek alışveriş ve turizmi bir araya getirmeyi başarmıştır. Eylül ayında hizmete geçecek sinema salonlarımızla da bölgede gerçek anlamda yapılmış olan ilk AVM ve sinema salonlarını bölge halkının hizmetine sunmanın heyecanı içerisindeyiz. Alışveriş merkezinden daha fazlası olduğunu hissettiren bu güzel bölge halkına bundan sonra tüm özel günlerde etkinlikler, yarışmalar, hediyeler ile yenilikler getirmeye devam edeceğiz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.”

BÖLGEMİZE BÜYÜK BİR NİMETTİR

Sonrasında mikrofona Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan geldi.  Alışveriş merkezini planlayıp hayata geçiren herkesle gurur duyduğunu ifade eden Özcan, “Bölgede Bendis AVM içerisindekilerden fazla zengin markalar bulunduran başka bir alışveriş merkezi yok herhalde buda bölgemize büyük bir nimettir. Bu tür anayol kenarındaki tesisler bölge ekonomisi için çok önemlidir. Keşke bu tür tesisler daha önce yapılsaydı. Bu tesisi kuran burada girişimcilik yapan herkese bölgem adına teşekkür ediyorum. Ülkemize, bölgemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

EKONOMİMİZE ÖNEMLİ KATKILAR YAPACAĞINI BİLİYORUM

Daha sonra konuşmasını yapan Nuri Özder, “Böyle önemli bir yatırımın tamamlanıp açılmasında bulunmaktan dolayı mutluyum.  Bu boyutta bir iş yerinin hem ilçemize hem bölgemize hem ekonomimize önemli katkılar yapacağını biliyorum. Bu alışveriş merkezinin yerli yatırımcılar tarafından yapılmış olması ilçemiz açısından güzel ve önemli bir gelişmedir. İlçemizin önemli sosyal eksiklerini tamamlayacaktır. Yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemize ve İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İSTİHDAM ALANLARININ OLDUĞU HER YERDE OLACAĞIM

Son olarak konuşan Erdin Bircan, şunları söyledi: “Öncelikle İstekler Grubu Başkanı Aydın İstek’e gönülden teşekkür ediyorum. Burada bir istihdam alanı yaratılmıştır. İstihdam alanlarının olduğu her yerde olacağımı söyledim. Bu istihdam alanlarının daha da büyüyüp gelişiminin arttırılması için mücadele vereceğim. Hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmalardan sonra kurdele kesimi gerçekleşti ve alışveriş merkezi gezildi.