İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın İstek ve Başkan Yardımcısı Harun İstek tarafından hazırlanan ve 5 Ağustos’ta büyük açılışı yapılan Bendis AVM’de minibüs sorunu yaşanıyor.

Çalışanlar ve müşteriler 2 no’lu minibüs hattının alışveriş merkezi içerisine girmemesinden dolayı mağdur olduklarını ifade ederken konuya ilişkin, Aydın İstek ve Bendis AVM’deki mağazaların yetkilileri bir basın toplantısı düzenleyerek şikâyetlerini dile getirdiler.

MİNİBÜSÇÜ ARKADAŞLARIMIZIN ENCÜMEN KARARINA UYMASINI İSTİYORUZ

Basın toplantısında İlk sözü alan İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın İstek, “Bendis AVM açıldığı günden bu yana vatandaşlara hizmet veriyor. Burada çok güzel çalışmalar ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bu yoldan geçen ciddi anlamda bir araç sayısı var. Biz, bu güzergâhta ciddi bir performans gösteriyoruz. Bendis AVM birçok Türk ve dünya markası yer alıyor. Yaptığımız çalışmalarda Keşan Belediyesi ve Ulaştırma Müdürlüğü’nün bize çok desteği oldu. ‘Keşan’a yatırım yapıyorsunuz biz de size destek olacağız’ dediler. Bununla alakalı S.S. 25 Nolu Keşan Şehiriçi Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı 4 ve 5 numaralı minibüsler AVM’ye giriyor. Bizim sorunumuz 2 numara ile ilgili. 2 no’lu minibüslerin buraya girmemesinden dolayı ciddi şikâyetler alıyoruz. Birçok vatandaş bizi arayıp şikâyetlerini dile getiriyorlar. Bununla ilgili olarak Keşan Belediyesi 1 ay kadar önce encümen kararını aldı. Fakat minibüsçüler, ‘Bize 15 gün süre verin’ dediler. Biz buna sesimizi çıkarmadık ama çok zaman geçti. Hala AVM’ye 2 no’lu minibüs hattı girmiyor. Bundan dolayı bir mağduriyet yaşanıyor. Hem müşteriler hem çalışan personeller mağdur oluyor. Bu sıkıntımızı dile getirmek istedik. Bir an önce bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz. Minibüsçü arkadaşlarımızın bu AVM’ye biraz daha hassasiyet göstermelerini ve encümen kararına uymasını istiyoruz.” diye konuştu.

SİNEMA SALONLARI ÇOK YAKINDA HİZMETE GİRECEK

Konuşmasının devamında sinema salonlarının çok yakında hizmete gireceğini söyleyen Aydın İstek, “Sinema salonlarının da hizmete girmesiyle burada daha çok yoğunluk yaşanacak. Öğrenciler gelecek talepler daha fazla artacak. İnsanlar buraya rahat bir şekilde gidip gelmelidir.” dedi.

MAĞAZA MÜDÜRLERİ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

İstek’ten sonra mağaza yetkilileri de konuşarak mağduriyetlerini aktardı. Çetin Öztokuç, “Bu konuda en çok mağduriyeti biz yaşadık. Bu yüzden 3 tane personel değiştirmek zorunda kaldık. Personellerin işe geliş ve gidişlerinde yol problemi olduğu için sıkıntı çıktı. Müşterilerimiz de minibüs konusunda bize sürekli şikâyetlerini söylüyorlar. ‘AVM’ye gelmek istiyoruz ama minibüs yok. 2 vesayet değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda hızlı bir çalışma yapılırsa mutlu oluruz.” şeklinde konuştu.

YAYALARIN BAŞINA DA BİR KAZA GELEBİLİR

Aylin Gege de minibüslerin TOKİ tarafına gece 23.00’ten sonra gitmediği için personelin sıkıntı yaşadığını dile getirirken Fatih Çetin, 2 no’lu minibüslerin Bendi AVM’ye yakın yerde indirdiğini ve yoldan geçen yayaların tehlike yaşadığını vurgulayarak, “Yoldan geçen yayalar için bir kaza sıkıntısı da var. Burada trafik kazası da oluyor. Yayaların başına da bir kaza gelebilir. 2 numaranın güzergâhına baktığımız zaman buraya girmesi için çok kısa bir mesafe var. 2 numaranın buraya gelmesi hem müşteri hem çalışan açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum.” dedi. Sonrasında konuşan Zeynep Ersüren, Hastane Caddesi’ne oturduğunu ve 2 numaran AVM’ye girmediği için kendisini her gece eşinin işten aldığını söyledi. Gizem Çapak, “2 numara evimin çok yakınından geçiyor ancak AVM’ye girmediği için onunla eve gelemiyorum. Gece 23.00’te çıktığımız zaman eve gidişimiz 23.30’u buluyor. 4 numara sadece çarşıda indiriyor. O saatte çarşıdan yürüyerek eve girmek bir bayan olarak çok sakıncalı. Sokaklar çok tehlikeli. AVM çalışanları olarak 2 numaranın Bendis’e girmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hakan Saatçıoğlu, şöyle konuştu: “Buz dağının görünen tarafı personel açısından sıkıntılar. Buz dağının görünmeyen kısmında ise vatandaşlar var. İnanılmaz derecede bir sıkıntı var. Bunun ivedilikle giderilmesi gerekmektedir. Vatandaşların sosyal alanlara inmesini engelleyen faktörler bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Böyle yerlere gelmek herkesin özgürlüğüdür.”

GEREKLİ YERLERE BAŞVURULARIMIZI YAPTIK

Son olarak konuşan Bendis AVM Müdürü Onur Kıratlılar, açıldıkları günden bu yana bu konuyla ilgili bir sürü şikayet aldıklarını söyleyerek, “Akşam çıkışlarda mağaza personeli ile müşterilerin minibüsleri kullanması bir yoğunluk oluşturuyor. Biz bu minibüs sorunlarını sık sık dile getirdik ve gerekli yerlere başvurularımızı yaptık. Encümen kararı alındı ancak 2 no’lu minibüsler hala buraya girmiyor. İnsanlar kavşaktan karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor ve bu çok tehlikeli. İnsanlar çitlerden atlayıp AVM’ye geliyorlar. Her gün bu konuda birçok şikâyet alıyoruz. 2 numarayı bir an önce buraya getirmemiz lazım ki insanlar rahatlıkla buraya gelebilsin.” ifadelerini kullandı.