Geçmiş yıllarda mecliste bir döneme damga vuran Tunceli Milletvekili rahmetli Kamer Genç, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili şöyle iddialı konuşmuştu: “Söz veriyorum size, halk beni seçmezse intihar edeceğim, ama halk beni seçerse siz intihar etmiş olacaksınız.”

Meclisin en renkli simalarından olan Genç, aynı zamanda “Tek başına muhalefet” olmaktan hiç vazgeçmedi. Açık sözlüydü. Bizim işimiz gücümüz yalan dolanla oy toplamak, oy almak için para veriyoruz, yeter ki milletvekili olalım” diyecek kadar açık konuşan biriydi. Gazete sahibi olan Mehmet Ali Ilıcak, Genç’e sorduğu soruya pişman oldu. Ilıcak’a “Sen ne konuşuyorsun be millete kuponla buzdılabı vereceğiz diye kandırdınız. Sonra Avrupa’ya kaçtın. Önce bu millete borcunu öde” demişti.

18.-19. Dönem SHP, 20.-21. Dönem DYP, 23.-24. Dönem CHP milletvekili seçilen Kamer Genç, Meclis kürsüsünde söylediği “Ben belki göremem ancak sizler FETÖ’nün zararını göreceksiniz” dediğinde hastalığını göz önünde tutarak böyle konuşmuştu. Haklı olduğu ölümünden sonra anlaşıldı. Kamer Genç 75 yaşında yakalandığı hastalığında, “Beni Türk Bayrağına sarın Tunceli’ye gömün” demişti. Ruhu şad olsun.