Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada CHP Keşan Belediye Başkan aday adaylarından Şenol Yalı’nın düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında kendisine yönelttiği sorulara cevap verip, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

KTB ARSAYI ALIRKEN MAYDANOZ MU OLSAYDIK?

İlk olarak, Şenol Yalı’nın “Belediye başkanı neden borsadan önce davranıp, bu yeri Keşan’a kazandırma yoluna gitmedi?” şeklindeki sorusuna cevap veren Özcan, nihayetinde Keşan’ın bir kurumunun mal edindiğini belirterek, şunları söyledi: “Sen de belediye olarak burada imar ile yetkilisin. Yok, birisi rantını yemiş. Ahmet alsaydı Mehmet alsaydı aynı şey değil miydi? Borsanın sahip olduğu yerde imar değişikliği yapacağım diye bir yer istemek ne anlama gelir? Başka biri alsaydı <Şu kadarını belediyeye bırakırsanız imar değişikliği yaparız> mı diyeceksiniz? Bize borsanın sözü vardı. Kendileri 3 dönüm yer bağışlama kararı almışlar. 7 bin metrekare de yol fazlası çıkıyor. Orada şimdi belediyenin 10 dönüm yeri oldu. Biz de talep ettik ancak olmadı. Buradan bir kurum işin içine girdiğinde maydanoz mu olsaydık? ”

10 YILDIR AYNI HEYECANLA HİZMET VERİYORUM

Yalı’nın “Mevcut belediye başkanı aday gösterildiği takdirde, hizmetler aynı heyecanla verilemeyecektir” şeklindeki görüşüne katılmadığını da ifade eden Özcan, “Ben 10 yıldır aynı heyecan ile hizmet veriyorum. Kendisi merak etmesin. Biz 5 yıllığına yetki aldık. Nerede oturduğumuzu biliriz.” dedi.

BENİM ARDIMDAN MECLİSE Mİ GİRMEK İSTİYORLAR?

Şenol Yalı’nın “Belediye Başkanımız Mehmet Özcan, seçilirse 5 yıl daha Keşan’a hizmet etmeyi düşünüyor mu? Yoksa seçildiği takdirde belediye başkanlığını bırakıp; yakın zaman içerisinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmayı mı düşünüyor?” şekildeki soruları karşısında kızdığı gözlemlenen Özcan, bunun Şenol Yalı’yı ilgilendirmeyeceğini savunarak, “Bundan O’na ne? Vatandaşın verdiği siyasi karar. Benim ardımdan meclise mi gelmek istiyorlar?” diye sordu.

SİĞİLLİ DE YEREL SEÇİMLERE YETİŞİR  

Açıklamasında Siğilli Köyü’nün Keşan Belediyesi’ne mahalle olarak katılması amacıyla 24 Kasım 2013 Pazar günü yapılacak halkoylamasına değinen Özcan, Siğilli Köyü’nün Keşan’a bağlanmasında İzzetiye’nin bağlanmasında uygulanan yolun geçileceğini bildirdi. Özcan, “Siğilli’de çıkması halinde bağlanması yerel seçimlere yetişecektir diye düşünüyorum. Aralık meclisine yetişmesi halinde onay kararını bekleyeceğiz ve dosya yeni yıldan önce İçişleri Bakanlığı’na gider. Mart başına kadar da onayı gelir. İzzetiye’de durum böyle olmuştu. Bu bağlanmalar ile Keşan genişliyor ve yeni mücavir alanlar kazanılıyor. Bu bizim elimizi rahatlatıyor. Büyüdükçe planlarımızı buna göre yapıyoruz” diye konuştu.

Özcan açıklamasının sonunda, İzzetiye’nin Keşan’ın mahallesi olduğunu belirten yazının ellerine geçtiğini ve buranın 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin ardından alacakları ve borçları ile Keşan’a bağlanacağını söyledi.