Keşan merkezdeki erkek berber ve bayan kuaförlerin haftada 1 gün tatil yapması için uyguladığı anket çalışmasının, Keşan Belediye Meclisi’nde karara bağlanmaması sonrasında Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası üyeleri “Şimdi ne olacak?” sorusunu sormaya başladı.

MERAKLI BİR BEKLEYİŞ VAR

Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın, “Tatil Anketi”ne katılan Keşan merkezdeki üyeleri, “Şimdi ne olacak?” sorusunu sormaya başladı. Bilindiği gibi, Keşan Belediye Meclisi, Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın tatil talebi karşısında, oda üyelerinin fikirlerini alması için anket yapılması önerisinde bulunmuştu. Oda yönetimi de bu öneriyi dikkate alarak üyeleri ile anket çalışmasını yaptı ve sonuçlarını geçtiğimiz hafta açıkladı. Ankete katılan üyelerin büyük bir çoğunluğu haftada bir günlük tatil için “Evet” demiş, bu sonuçlar, Keşan Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında sunulmuştu. Fakat Belediye Meclisi’nde bu konuda karar verici merciinin Belediye Meclisi olamayacağı, oda yönetimine iletilmiş, haftada bir gün tatil uygulaması hakkında herhangi bir karar alınmamıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından, Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın yaptığı ankete katılan üyeler, bu uygulamanın nasıl hayata geçirileceği konusunda merak içerisinde beklerken, “Tatil yapacak mıyız, yoksa yapmayacak mıyız?” sorusuna cevap arıyor.

 ÜSKÜDAR’DA UYGULANIYOR

Bu gelişmelerin ardından, konuyla ilgili olarak bazı araştırmalar yapıldığı, Üsküdar Belediyesi Meclisi’nin, berberler ve kuaförlerin, Pazar günü açılabilmesi için verilen ruhsatların iptal edildiğine dair karar verildiği öğrenildi. Bu kararın üst makamlarca da onaylandığı ve Üsküdar Belediyesi’nde uygulamaya geçildiği yönünde örnek kararın da var olduğu bilgisi edinildi.