Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Kudret Kalkan, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, haftada bir gün tatil için üyeler ile birebir olarak yaptıkları anketlerin sonuçlarının yarın açıklanacağını ve bu sonuçları Keşan Belediye Meclisi’nde görüşmek üzere ileteceklerini söyledi.

KALKAN: HAFTADA BİR GÜN TATİL HAKKIMIZ

Kalkan, Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın, Keşan Belediyesi’ne yapmış olduğu haftada bir gün tatil başvurusunun, Keşan Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında görüşüldüğünü ve “Üyeler ile anket yapın” kararının çıktığını hatırlatarak, bu doğrultuda üyeler ile birebir görüşerek anket yaptıklarını kaydetti. Yapılan bu anketleri Keşan Belediyesi’ne sunacaklarını ve yapılacak Meclis toplantısında bir karar alınacağını dile getiren Kudret Kalkan, “Keşan merkezdeki işyeri bulunan üyelerimiz için geçerli olmak üzere alınacak bu karara, tüm oda üyelerimizin uyması ve saygı göstermelerini rica ederek, haftada bir gün tatil hakkımızın bulunduğunu belirtmek isteriz.” dedi.

SANDIK YARIN ÜYELERİN HUZURUNDA AÇILACAK

 Tatil günlerinin; Erkek berberler için Pazar, bayan kuaförleri için ise Salı olarak kararlaştırıldığını ifade eden Kalkan, “Bayan kuaförlerinin Salı gününü tercih etmelerindeki neden, Salı günleri işlerin daha durgun olmasından kaynaklıdır. Keşan Belediye Meclisi, bu yönde bir karar alırsa, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren üyelerimiz haftada bir gün, belirtilen günlerde tatil imkanı yakalayacaklar. Odamız üyeleri ile yaptığımız anket çalışmaları, odamızın hizmet binasında bulunan kutu içerisinde saklıdır ve bu sonuçlar henüz bilinmemektedir. Bu kutuyu 4 Kasım Salı günü, saat 14.00’de değerli üyelerimizin huzurunda açarak sonuçları da açıklamış olacağız. İsteyen üyelerimiz belirtilen saatte odamıza gelebilirler.” diye konuştu.

AİDAT BORÇLARI TAKSİTLENDİRLİYOR

Sözlerinin son bölümünde ise Torba Yasa ile ilgili olarak bilgi veren Kudret Kalkan, sözlerini şöyle tamamladı; “Odamıza üye aidatı borcu bulunan üyelerimiz, Torba Yasa kapsamında bu borçlarını taksitlendirebilirler. Bunun için odamıza başvurmaları gerekiyor. Öte yandan, yeni işyeri açan üyelerimiz, gerek kendileri, gerekse yanlarında çalışanlar için odamıza Hijyen Eğitimi için başvurabilirler. Böylece bir kurs açarak bu üyelerimize hijyen belgesi sahibi yapabiliriz.”