Keşan Madeni Eşya Sanatkarları ve Demirciler Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın 16 Şubat 2014 Pazar günü Köşk Düğün Salonu’nda yapılacak olan olağan genel kurul toplantısında başkanlığa aday olduğunu bildiren Bülent Altın, önceki akşam Ara Restaurant’ta düzenlediği yemekli bir toplantı ile oluşturduğu yönetim ve denetim listesini açıkladı.

ÜYELERİMİZDEN BEYAZ LİSTEYİ DESTEKLEMELERİNİ İSTEYECEĞİZ

Bir önceki seçimde de başkanlığa aday olduğunu ancak çok az bir oyla kaybettiğini söyleyen Altın, bu seçimlerde çok daha iddialı olduğunu ifade ederek, “Bu kez daha iyi bir yönetim oluşturarak üyelerimizin desteğini isteyeceğiz. Seçimlere beyaz liste ile katılacağız. Üyelerimizden 16 Şubat’ta yapılacak olan seçimde beyaz listeyi tercih etmelerini isteyeceğiz” dedi.

BİRÇOK PROJEMİZ VAR

Yönetime gelmeleri halinde odayı oluşturan meslek kollarının hiçbirinde herhangi bir ayrıma gitmeyeceklerini ve tüm üyelere eşit şekilde hizmet üreteceklerini kaydeden Altın, göreve gelmeleri halinde tüm oda üyelerinin haklarını korumak amacıyla sözleşmeli bir avukat tutacaklarını, sanayi sitesi içinde esnaf ve sanatkar ile yakınlarda oturan vatandaşlara hizmet vermesi için bir sağlık istasyonu kuracaklarını, ayrıca son çıkan yasanın işyerlerine getirdiği bir zorunluluk olan işyeri güvenliği konusunda karşılaşılan sorunların en ekonomik ve kolay yoldan çözümlenmesi için gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi. Altın, şu an için odanın parasının olmadığını bildiklerini ancak bahsettiği bu projelerin büyük bir kısmını bulacakları sponsorlar aracılığı ile gerçekleştireceklerini de belirtti.

ŞAPKAMIZI DEĞİL, YÜREMİZİ VE GÖNLÜMÜZÜ KOYARAK ADAYIZ

Seçilip göreve gelmeleri halinde oda üyelerine şimdiki yönetimden daha iyi hizmet üreteceklerine inandığını da ifade eden Altın,Üyelerimiz arasında kaynaşma ve yardımlaşma duygusunu geliştirmek için her yıl düzenli olarak bir dayanışma yemeği düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu yemek herhangi bir zamanda olabileceği gibi Ramazan Ayı içinde de düzenlenebilir. Bunun ne zaman olacağına, üyelerimize danışarak karar vereceğiz. Ayrıca odamızı oluşturan meslek grupları için düzenlenen fuarlara üyelerimizi götürmeyi, onlara bu konuda önderlik yapmayı da planlıyoruz. Pasaport alma konusunda da üyelerimize yardımcı olacak her türlü imkanı oluşturacağız” diye konuştu.

Kendi adaylığını açıklamasının ardından sanayide bazı duyumlar aldığını ve mevcut yönetimin <şapkamı koysam kazanırım>  şeklindeki söylemlerini işittiğini de ileri süren Altın, “Biz bu işe yüreğimizi ve gönlümüzü koyarak aday olduk. Tüm üyelerimizin 16 Şubat’ta yapılacak olan seçimde beyaz listeye destek vermelerini istiyor ve bekliyoruz” dedi.

Altın, konuşmasının ardından yönetim ve denetim kurulu listesini şöyle açıkladı:

Yönetim Kurulu: Bülent Altın, Göksel Yılmaz, Cüneyt Tekir, Fehmi Balkan, Ahmet Şık,  Metin Balkan, Halit Karagaçtı.

Denetim Kurulu: Kenan Özgen, Aziz Ercan,  Haşim Ersüren.