Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, dün yaptığı açıklamada; Mandadere Göleti’yle ilgili yaşanan gelişmeler, Hacı içme Suyu Grubu’na olan su borcu ve boruların değişmesi ve yeni belediye binası projesi hakkında bilgi verdi.

GÖLETİN PROJE İHALESİ BİTTİ

Göletle ilgili ekiplerin birkaç kez geldiğini ve ölçüm yaptığını, seddenin yapılacağı alana kalıpların çakıldığını dile getiren Uslu, “DSİ yetkilileriyle gerekli çalışmaları yapıyor. Proje ihalesi bitti ve hazırlıklar tamamlandı. Artık yapım ihalesine çıkılma aşamasına gelindi. Konuyla ilgili olarak 2-3 kez yer keşfi için gelindi.” dedi. Nuran Uslu, göletten toplam bin ya da bin 500 dönüm alanın sulanacağına işaret etti.

BORULAR GELECEK BELEDİYE DÖŞEYECEK

Konuyla ilgili soru üzerine Hacı İçme Suyu Grubu’na olan borç ve değişmesi gereken içme suyu boruları hakkında konuşan Uslu, şunları söyledi: “Kaymakam Bekir Dınkırcı ile Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaret ettik. Ya borcun ödenmesi ya da su borularının değişmesi istendi. Bizde orada boruların değişmesiyle ilgili protokol imzaladık. Daha sonra Bakan Danışmanı Ayhan Demir’le İSKİ Genel Müdürüyle görüştük. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne su borularıyla ilgili başvurumuzu yaptık. Borular geldiğinde Beyendik Belediyesi olarak boruları değiştireceğiz. Bu bir ara basına da yansıdı. İlbank’tan su borcunu da yapılandırdık. Kesinti az yapılıyor diye beğenmediler. Aslında benim o protokolle ilgili hiçbir şey yapmamam lazım. Çünkü protokole uymayan kendileri. Bir süreç var ve bu sürecin beklenmesi lazım. Borular geldiğinde döşenecek.”

YENİ BELEDİYE BİNASI İÇİN DESTEK İSTEDİM

Nuran Uslu daha sonra belediye binası projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Belediye ile ilgili projeyi yeni aldım. Geçen hafta Ankara’ya gittim. İçişleri, Çevre ve Şehircilik ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm ve projeye destek istedim. Tamamını belediye bütçesinden yapmak istemiyoruz. %70’ini destek, %30’unu da belediye eliyle yapmak istiyoruz. Projemizi Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay yaptı. Buradan kendisine de teşekkür ediyorum. Çok da güzel bir proje oldu. Hem belediyemizi hem otoparkımızı hem de düğün salonumuzu aynı projede toplayacağız.”