Beyendik Belediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partili üyesi Yaşar Yergök, dün yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Nuran Uslu’ya yönelik sert eleştirilerde bulundu.

 İŞÇİ ALIMINDAN BAŞKA BİR İCRAAT YOK

30 Mart seçimlerinin ardından 1 yıl süre geçtiğini ve Beyendik Belediye Meclisi’nde görev aldığını belirten Yergök, “30 Mart’tan bu yana belediyede işçi alımından başka yapılan başka bir iş yok. Belediye başkanımızın yaptığı tek icraat işçi alımları. O da hesapsız, kitapsız. Biz yapılan işçi alımlarını belediyenin taşıyamayacağını söylesek de oralı olmadı. Şu anda yeni alınacak 5 işçi var. 15 işçi alındı ve 5 ay 29 günlük sözleşmeleri dolan işçilerin kadroya alınması için olağanüstü toplantı yaptık. İşçilerin yeniden kadroya alınması konusunda Başkan Uslu, bizden görüş istemesinin üzerine; cevabını verdik. Yanlış yaptığının bilincinde. Biz işçi alınmasına karşı değiliz. Beldede çalışmaya ihtiyacı olan çok sayıda genç var. Ancak ihtiyaç sahiplerinin yerine maddi durumu iyi olan kişiler tercih ediliyor. İhtiyacı olanlar işe alınsın biz de arkasında duralım.” dedi.

BELEDİYELERİN ARSALARI GİTTİ

Nuran Uslu’nun sürekli beldenin köy olacağı yönünde söylemlerde bulunduğunu ifade eden Yaşar Yergök, şunları söyledi: “İşçileri işe almakla sevap işlediğini söylüyor. Belediyenin geleceğini zerre kadar düşünmüyor. Sanırım beldenin köye dönüşmesi yönünde duyumlar aldı ve buna istinaden bu söylemleri kullanıyor. Belediyenin arsaları gitti, dükkânları satıldı. Belediyede 25 yıl memur olarak görev yaptım. Şu anda elle tutulan tek gelir kaynağı; su. Bu da barajdan sağlanıyor. Hacıköy İçme Suyu Grubu’ndan borç nedeniyle çıktık.”

DURUM İYİ DEĞİL

Basın mensuplarının imar çalışmaları, kanalizasyon projesi ve beldeye yapılması planlanan 2. gölet konusundaki gelişmeler ile ilgili sorusuna Yergök, “Bu saydıklarınız havada kaldı. Çukurçeşme mevkisine arıtma tesisi yapıldı. 5-6 yıldır öylece duruyor. Bu tesis yarım kaldı ve tamamlanması gereken bir proje. Kanalizasyon ve içme suyu hattı konusunda bir çalışma yok. Bir çiftlik daha iyi yönetilir. Ekonomik yönden belediyenin durumu iyi değil. Belediye başkanı dediğim dedik, çaldığım düdük diyor.” şeklinde cevap verdi.