Beyendik Beldesi’ne bağlı TOKİ Konutları’nın yer aldığı Beykent Mahallesi’nde ikamet eden 45 yaşında, 2 kız çocuğu annesi Hafize Öztürk, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde muhtar adayı olduğunu açıkladı.

TOKİ’NİN İLK SORUNU KEŞAN’A ULAŞIM

Beykent Mahallesi’nin en önemli ve ilk sorununun Keşan’a ulaşım konusu olduğunu dile getirerek, “Bu nedenle Beyendik TOKİ’de evler ucuz ancak ulaşım giderlerini de ekleyince pahalıya geliyor. Ulaşım giderleri aylık veya yıllık olarak önemli bir yekûn tutuyor.” dedi.

CENAZELERİN KALDIRILMASI SORUN OLUYOR

Öztürk, Beykent Mahallesi’yle ilgili diğer sorunları da şöyle dile getirdi: “Beyendik TOKİ Konutları’nın çevre düzenlemesi tamamlanmadı. Burada yaklaşık 400 kişi yaşıyor. Cenazelerimizi kaldırmakta da büyük sorunlar yaşıyoruz. Muhtarımız var ancak, kendi işinde çalıştığı için, mahalleyle pek ilgilenemiyor. Gündüz burada yok. Akşam, kahveye çıkınca sorunları dinliyor ve çözmeye çalışıyor ancak yetersiz. Ben muhtar seçilirsem, sürekli mahallede olacağım için, vatandaşlarla ilgileneceğim. Onların sorunlarını dinleyip, çözüme kavuşturmaya çalışacağım. Örneğin, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’yle işbirliği yapıp, çeşitli kurslar açılmasını sağlayacağım. Beyendik TOKİ’deki olumsuzluklar yüzünden birçok kişi evlerini satıp Keşan’a taşınıyor. Oysa ben, Keşan’a kaçmayı değil, Beyendik TOKİ’de yaşamayı düşünenler için adayım.”