Beyendik Beldesi’nde şarbon hastalığı tespit edilmesi üzerine, belde karantinaya alınarak, büyük ve küçükbaş hayvan giriş, çıkışları yasaklandı.

 

Edinilen bilgiye göre, Beyendik Beldesi’ndeki bir hayvan işletmesinde geçen hafta sonu şarbon hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer, beldeyi karantina altına alarak aşılama çalışmalarına başladı. Beyendik’in, Keşan yönünden girişine “şarbon hastalığı var” ibaresi bulunan tabela asıldı.

  

Beldede inceleme yapan yetkililer, hasta olan hayvanlardan alınan numunelerde şarbon hastalığının tespit edilmesi sonucu, beldeyi karantinaya alarak hayvan girişi ve çıkışını hastalık bitinceye kadar yasakladı.

 

Karantina süresince tüm hayvanlarda aşılama yapılacağını belirten yetkililer, şarbon tespit edilen hayvanların veteriner hekim kontrolünde kesime sevk edileceğini, ardından da Keşan’a bağlı tüm köy ve beldelerde şarbonla mücadele kapsamında aşılama başlatılacağını bildirdi.

Bu arada şarbon hastalığı nedeniyle Beyendik beldesinde ve buraya komşu tüm köylerde hayvanların meralarda otlatılmasının yasaklandığı da öğrenildi.