Nuran Uslu: Genel Başkan ve başkan yardımcıları ile Mehmet Özcan’a rağmen seçildim!

 

 

Sonay CAN

Keşan İlçe Seçim Kurulu, 30 Mart 2014 tarihindeki Yerel Yönetim Seçimleri’nde, Beyendik Beldesi’nde seçim sonuçlarına yapılan itirazı görüşmek için dün toplandı. 

Keşan Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 13.00 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Tuncay, Keşan İlçe Seçim Müdürü Sevil Dal, üyeler Keşan Tapu ve Sicil Müdürü Burhan Özsoy, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Aras, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, CHP adına Muhterem Bingül, MHP adına Mehmet Selim Karasu, DP adına İsmail Altın katıldı.


Toplantıda, Beyendik’te geçerli sayılan 2 bin 274 oydan 989’unu alan AK Parti adayı Nuran Uslu’nun Beyendik Belediye Başkanlığına seçilmesi ve 985 oy alan CHP adayı Muhammet Örnek, 4 oyla seçimi kaybetmesi nedeniyle, seçim sonuçlarına, CHP ve AK Parti tarafından yapılan itiraz ele alındı.

CHP’nin; seçim sonuçlarının doğru olmadığı iddiasıyla Keşan İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunarak, tüm sandıklardaki oyların tekrar sayılması isteği reddedildi. Kurul, sadece geçersiz oylar üzerinde değerlendirmede bulundu. Bunun nedeni olarak da geçerli oylara itiraz süresinin dolmuş olması gösterildi. Yapılan görüşme sonrasında, Beyendik’te belediye başkanlığı ve meclisi üyelik sıralamasını etkileyecek bir sonuç olmadığı bildirildi.


İLK AÇIKLAMA ÇEVİKEL’DEN GELDİ

Keşan İlçe Seçim Kurulu toplantısının sona ermesi üzerine, basın mensuplarına ilk açıklama Çevikel’den geldi. Beyendikte, Nuran Uslu’nun belediye başkanlığını engelleyecek bir durum olmadığını belirten Hakan Çevikel, şunları söyledi: “Yapılan toplantı sonrasında, Beyendik’te seçim sonuçlarının değişmesi gibi bir durum söz konusu değil. Kurulda geçersiz oylar üzerinde görüşme yapıldı. CHP, AK Parti ve DP’nin bir oyu geçerli sayıldı. Bunun dışında bir değişiklik yok. Belediye Meclisi’nde ise AK Parti’nin bir oyu geçerli sayıldı. Takdir edersiniz ki bu son değişiklikler sonucu değiştirmiyor. Hayırlı olsun.”


TUNCAY: SİYASET BİTTİ ROZET ÇIKTI. MAZBATALARI BU NEDENLE BİRLİKTE VERECEĞİZ

Daha sonra bir açıklama yapan Mehmet Tuncay, ilk olarak muhtarlık seçimlerinde çok sayıda itiraz olduğunu belirterek, bunların ikametgahlarla ilgili olduğunun altını çizdi. Tuncay, şöyle dedi: “Bu konuda Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bilgilendirme yazıları yazdık. Bunların dışında muhtarlık azalarında çok sayıda eşit oy almış aza var. Bunlar arasında kura çekeceğiz. Bu itirazları tek tek karara bağlayacağız ve büyük ihtimalle, muhtarların mazbatalarını önümüzdeki hafta vereceğiz. İl Genel Meclisi Üyeliği seçiminde herhangi bir itiraz yok. Birlikte vermemizin nedeni, artık seçim bitti, siyaset bitti, rozet çıktı. Bundan böyle Keşan için hizmet var. Birlikte çalışmak ve birlikte görüntü çizmek isteyen partilerden gelen bu öneriyi dikkate alarak, mazbataları aynı anda vereceğiz. Mazbatalar, yarın saat 10.00’dan itibaren yine bu salonda verilecek.”

“SADECE GEÇERSİZ OYLAR DİKKATE ALINDI”

Tuncay, daha sonra Beyendik’teki seçim sonuçlarına yapılan itiraz konusunda sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim sonuçlarına yapılan itirazdan sadece geçersiz oyları dikkate aldık ve yeniden inceledik. Çünkü, tüm oyların sayılmasına yönelik itirazın, aynı gün içerisinde yapılma şartı var. Bu nedenle, yapılan tüm itirazları dikkate almadık. Geçersiz oyların sayımında ise, belediye başkanlığında AK Parti, CHP ve DP’nin birer oyunun geçerli olduğuna karar verdik. Belediye Meclisi üyeliğinde ise AK Parti’nin bir oyunun geçerli olduğunu kabul ettik.”




USLU: OYLARIN TAMAMI DA SAYILSA, OYLARIMIZIN ARTACAĞINA İNANIYORUM

Basın mensupları, Keşan İlçe Seçim Kurulu toplantısının ardından Beyendik Belediye Başkanı adayları Nuran Uslu ve Muhammet Örnek’in görüşlerine başvurdu. Uslu, seçim sonuçlarına AK Parti olarak kendilerinin de itiraz ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Keşan İlçe Seçim Kurulu, geçersiz oyların değerlendirilmesi yönünde çalışma yaptı. Alınan karar henüz bize tebliğ edilmedi ama bunun sonucunda beldede seçim sonucunu değiştirecek bir durum olmadığı görüldü. Şimdi CHP Edirne İl Seçim Kurulu ve Ankara’ya kadar da itiraz edebilir. Önemli olan son durumdur. Oyların tamamı da sayılsa bizim oylarımızın artacağına inanıyorum. Neticede Beyendik’te herkes oyunu kavgasız gürültüsüz kullandı. Vicdanlarına göre karar verdiler. Bizim vicdanımız rahat. Biz kendileri gibi kimseye baskı yapmadık. Onlar engelli bir ailenin çocuğunu bile kullandılar. Okul öğretmenine ve çeşitli işyerlerine baskı kurdular. Onlar vicdanen rahat olsunlar. Beyendik halkı tercihini hizmetten yana kullandı. Bize oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ederiz. Beyendik’te şahsıma karşı tüm partiler ittifak yaptı. Adaylar konuşmalarında hep bana yüklendiler. İftira attılar ama başarılı olamadılar. Buna rağmen Nuran Uslu seçim kazanabiliyorsa bu büyük bir başarıdır. İftira atanlar hakkında yasal işlem başlatacağım. Bütün siyasi partiler Beyendik’e geldi. Başta Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, kendi adayına büyük destek verdi. Rasim Çakır geldi, hakkımda bir ceviz tarlası konusunda haksız bir suçlama yaptı. Recep Gürkan da buradaydı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi ama Nuran Uslu, onların karşısında bükülmedi. Onlara karşı seçimi kazandı”