Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, beldede bulunan Mandadere Sulama Göleti Yapımı Projesi’nin DSİ (Devlet Su İşleri) tarafından 2016 yılı yatırım programına alındığını bildirdi.

Projeye yaz aylarında başlanmasının planlandığını ifade eden Uslu, “Projenin başvurusu bitti ve DSİ tarafından 2016 yılı yatırım programına alındı. Bu beldemizdeki 2. sulama göleti olacak. Bu da çiftçimize büyük katkı sağlayacaktır. Proje etrafında bulunan araziler sulu tarıma geçecektir. Çiftçilerimiz çift ürün alacak ve ekonomilerine büyük katkı sağlayacaktır. Sulama alanları genişleyecek.” dedi.

SEDDE YÜKSELTİLMESİ İÇİN GÖRÜŞMEDE BULUNULDU

Nuran Uslu, inşa edilecek göletin sulama alanının genişletilmesi için sedde yükseltilmesi konusunda görüşmelerde bulunduğunu da dile getirerek, şunları kaydetti: “Beyendik Göleti de yapılırken bin dönüm sulama kapasiteliydi ancak girişimlerimiz sayesinde onu arttırdık. Bu göledin de sulama kapasitesini arttırmak için girişimlerimiz olacak. Kapasite arttırınca kapalı sistem olduğu için pek bir kayıp oluşmuyor. Bölgemizdeki arazilerin çoğunu sulama göletleri sayesinde sulamak istiyoruz.”

Nuran Uslu, ayrıca Beykent Mahallesi’ne yeni sulama göletinden arıtma vasıtasıyla temiz içme suyu ulaştırabileceklerini bildirdi.