Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Bezbaş, dün, Trakya Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Keşan Engellileri Koruma Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarete, Medya Keşan Gazetesi Sahibi Mustafa Bezbaş’ın yanısıra Medya Keşan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Keşan Belediye Meclisi Aday Adayı Cengizhan Aktan, Medya Keşan Gazetesi Müessese Müdürü Birol Çalen ile dernek üyeleri katıldı.

TRAKYA TAŞERON İŞÇİLERİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

BAŞKANI UÇAR: “DERTLERİMİZ BÜYÜK”

Saat 16.00 sıralarında başlayan ziyarette konuşan Dernek Başkanı Levent Uçar, Trakya Taşeron çalışanları adına Mustafa Bezbaş’a teşekkür ederek, “Dertlerimiz büyük. Derdimize şimdiye kadar derman olacak büyüklerimiz olmadı. Sayın Bezbaş’ın Belediye Başkanı olduğu zaman derdimizi çözeceğine inanıyorum. Mağdur arkadaşlarımız çok var. Biz, mağduriyetlerimizin 5 yılda bir değil, ayda bir hatırlanmasını istiyoruz. Derdimize ne kadar çare bulunur bilmem ama ayda veya yılda bir bizlere sorulmasını istiyoruz. Sosyal yaşantı anlamında hiçbir sosyal yaşantımız yok. Özellikle Keşan Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımız 2 aydan beri maaş alamıyor. Biz isterdik ki encümen ağabeylerimiz, sanatçılara para çıkaracaklarına öncelikle işçilerin ücretlerini ödesinler. Biz isterdik ki bu konularda alınan kararlarda belediyede çalışan arkadaşlarımızla karar alıp,  geriye dönük 2 aylık maaşlarımızı ödesinler. Taşeron işçiler olarak kölelik sisteminden çıkmak istiyoruz. Her türlü haklardan mağduruz. Kamuda çalışan arkadaşlarımızın yol paraları ödenmiyor ne hikmetse… Sayın Bezbaş’ın belli bir mevkiye geleceğinden eminim. Derdimize çare olacağından da eminim.” şeklinde konuştu.

BEZBAŞ: “BEN DE ÇİFTÇİ BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM”

2013 yılında ne Türkiye’ye ne de Dünya’ya taşeron işçi çalıştırmanın yakışmadığının altını çizen Mustafa Bezbaş ise şunları söyledi: “Taşeron işçilerin her türlü haklarını alabilmek için, her ne kadar yasalar müsait olmasa da iyi niyetimizle elimizden geleni yapacağız. Hukuki boşluklar varsa değerlendireceğiz. Arkadaşlarımızın alınteri kurumadan, maaşlarını ödemeye gayret göstereceğiz. Tasarrufla bunların halledebileceğini düşünüyoruz. Yeni dönemde belediye başkanlığı bize kısmet olursa size söz veriyorum hiçbir işçinin maaşı gecikmeyecek. Okullar açıldığı zaman çocuğumu nasıl giydireceğim diye düşünmeyecek. Çalışan değer görecek, çalışmayanın da gereği yapılacak. Ben de çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Çocuğuna bayramda elbise alamayan işçi arkadaşlarımızın sıkıntılarını biz de geçmişte yaşadık. En azından, bizim seçildiğimiz kurumun altında böyle şeyler olmayacağına söz veriyorum.”



KEŞAN ENGELLİLERİ KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI

AYDEMİR: “BEZBAŞ’IN ENGELLİLERE BAKIŞ TARZI ÇOK ÇAĞDAŞ”

Bezbaş, Keşan Engellileri Koruma Derneği’ndeki ziyaretinde, Başkan Yardımcısı Salim Gül ve Basın Sözcüsü Sedat Aydemir’le görüştü. Saat 16.40 sıralarında gerçekleştirilen ziyarette, Aydemir, Bezbaş’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: “Çok az hatırlanan derneklerden bir tanesiyiz. Sorunlarımıza değinen kişiler çıktığında seviniyoruz. Bakış tarzınız, çağdaş bakış tarzı. Bu konuda teşekkür ederiz. Meselelere sağlıklı bakan arkadaşları görmeyi isteriz. Çok sıkıntılarımız oldu. Kendi imkanlarımız ile geçinmeye çalışıyoruz.”

BEZBAŞ: “ENGELLİLER İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Engelli arkadaşların sorunlarının giderilmesi için Keşan ölçeğinde ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarının altını çizen Bezbaş, “Kaldırımları alçaltmayı düşünüyoruz. Rampaları sizlere göre ayarlayacağız. Yaşlı ve evde bakıma ihtiyaçları olan hemşehrilerimize 3 öğün yemek hizmeti vermeyi düşünüyoruz. Aynı zamanda araçlarla sağlık kurumlarına götürüp, tedavilerinde yardımcı olacağız. Elimizden geldiği kadar engelleri ortadan kaldıracağız. Gerekli olan desteği vereceğiz. En önemli konu engelli arkadaşlarımıza acıyarak bakmamak. Onların da toplum içinde birer birey olduğunu, toplumdaki diğer insanlar gibi uğraşlarının içinde olması gerektiğini düşünmekteyim. Engelli olmak, herkesin yaşayabileceği bir durum. Yarın bir trafik kazasında ben de engelli olabilirim. Burada önemli olan engellilerin hayatını kolaylaştırmak.” dedi.